Kortrijk haalt het van Tubize

Giovanny Saelens

KV Kortrijk heeft in de vijfde ronde van de Beker van België met 3-1 gewonnen van AFC Tubize. De doelpunten voor de thuisploeg werden gemaakt door Verbrugghe, Bêtremieux en Jarakovic. Voor de bezoekers scoorde Njock. Daarmee kwalificeert Kortrijk zich voor de 1/16e finales van de beker.

In een zwakke beginfase ging het spel gelijk op, maar de betere kansen kwamen voor de bezoekers. Olivier Hernout kopte een voorzet over en een kwartier later trapte hij zwak op doel. Ook Jeremy Njock slaagde er niet in om met zijn volley Peter Mollez te passeren. De eerste noemenswaardige kans voor de thuisploeg was voor Cédric Bêtremieux. De Fransman trapte op Santos de Matos, die in twee keer pakte.
Ivica Jarakovic staat dicht bij een overgang naar Magdeburg, maar dat belette hem niet om kansen te creëren. Zijn afstandsschot zeilde over. Acht minuten voor rust kreeg Njock een goede mogelijkheid. Vanuit een scherpe hoek trapte hij nipt voorlangs. De slotfase van de eerste helft was voor KV Kortrijk. Eerst trapte Bêtremieux op de doelman en op slag van rust kon ook Nfor de goalie niet verslaan met zijn kopbal. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

Kortrijk kwam goed weg vijf minuten na de rust. Hernout lobte de bal over Mollez, maar de lat bracht redding. Zes minuten later trapte Gailly over. Net voor het uur werd de openingstreffer dan toch gescoord. Brecht Verbrugghe kopte een voorzet mooi binnen en bracht de thuisploeg op voorsprong. Nfor ging algauw op zoek naar de 2-0, maar zijn schot ging naast. Benjamin Labot probeerde de gelijktreffer te vinden met een kopbal, maar de bal vloog naast het Kortrijkse doel.
Met nog een kwartier te gaan werd het dan toch 2-0. Bêtremieux zette zich door de verdediging en kon in de korte hoek afwerken. Hij vierde uitbundig met de thuisfans, waarna hij de gele kaart in ontvangst mocht nemen. Kortrijk leek al in de volgende ronde te zitten, maar werd met de neus op de feiten gedrukt in de 80ste minuut. Njock kon de aansluitingstreffer maken.
Ernest Nfor liet het alvast niet aan zijn hart komen en met een halve omhaal zocht hij de 3-1, maar de bal ging naast. Tubeke geloofde er nog in en kon nog enkele kansen creëren. Eerst kopte Njock naast en wat later trapte Lepoint over en naast. In de 88ste minuut was het over en out voor Tubize. Jarakovic zag zijn volley in de verste hoek binnengaan. 3-1 was ook de eindstand.

Kortrijk kan net als vorig jaar zich kwalificeren voor de zesde ronde, integendeel tot Tubize. KV Kortrijk komt zo uit tegen een eersteklasser in de volgende ronde. Integendeel tot de vorige twee wedstrijden kreeg Kortrijk geen enkele strafschop.