WK Damesvoetbal: Wat gebeurde er op dag 2 ?

Coppens Pico

Vandaag was men op het WK damesvoetbal in China aan de tweede dag toe. Er vielen reeds een aantal hele of halve stunts te noteren.

Laten we beginnen met de tweede wedstrijd in groep A waar gisteren Duitsland al komaf maakte met Argentinië. Engeland, dat tot de outsiders gerekend wordt na de zege van Arsenal in de UEFA CUP, nam het op tegen Japan. De match eindigde in een 2-2 gelijkspel.
Japan kwam in de tweede helft toch wel verrassend op voorsprong via een vrije trap van Miyana, die afweek in de muur en zo voorbij Brown in het doel verdween. Engeland ging verwoed op zoek naar doelpunten en vond ze ook. Twee keer in drie minuten tijd via Kelly Smith. In de 95ste minuut, de laatste minuut van de blessuretijd, maakte Miyani echter haar tweede doelpunt vanuit een vrije trap.

In groep B stonden de wedstrijden USA – Noord-Korea en Zweden – Nigeria op het programma.

Favoriet USA had het niet onder de markt met de Koreaanse dames. Het kwam dan toch nog op voorsprong via Abby Wambach. Noord Korea scoorde ook en wel twee keer. Son Hui Kil en Yong Ne Kim waren de makers van de doelpunten. Heather O'Really kon wel profiteren van een misverstand achteraan om te scoren en zo stond de 2-2 op het scorebord. Verder kwamen de States niet zodat er toch sprake is van een halve stunt.

In de andere wedstrijd in deze groep, tussen Nigeria en Zweden was het al Zweden wat de klok sloeg. De ploeg kreeg verschillende kansen en al na een minuut trof Hanna Ljungberg de dwarslat. Iets wat Victoria Svensson haar even later nadeed. Het duurde tot het begin van de tweede helft toen de Zweden één van hun vele kansen konden benutten; Victoria Svensson maakte de 1-0. De tweede had er er moeten komen en de derde ook maar het was Cynthia Uwak die even voor tijd de onverdiende gelijkmaker scoorde voor Nigeria. Zo is in deze groep alles nog mogelijk.