Interview Maes: 'Een overwinning ontbreekt'

Bart Hermans
| 0 reacties
Maes: 'Een overwinning ontbreekt'
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – Moeskroen hadden we een interview met Peter Maes:
 
Peter, het is niet direct een gezondheidswandeling geweest vandaag?
 
"Ik vond dat wij er een hele mooie avond van aan het maken waren tot het eerste doelpunt weer uit de lucht valt. Als je dan de verdere negentig minuten bekijkt, op misschien twee minuten balbezit van hen na, denk ik dat wij het schitterend gedaan hebben. Het enigste dat ontbreekt is die overwinning."
 
Je hebt enorm veel kansen gehad vandaag maar de bal rolt wel echt niet voor KV Mechelen vandaag?
 
"Ik hoop dat dit de klik is geweest, we komen terug van een 0-2 achterstand. We komen dan terug op een kwartier tijd en slaan toe in de 94e minuut. Het kan niet uitblijven, dat is onmogelijk. We hebben een paar mooie kansen gehad en heel wat mooie combinaties laten zien tot in de zestien maar het laatste stukje ontbreekt ons. Dat is misschien de rust, het kan ook een beetje te veel drang zijn van deze groep. Na die 0-2 denk je dat ze de kopjes gaan laten hangen maar ze tonen integendeel de drang om er toch nog iets van te maken. We hebben geknokt tot de 90e minuut en zo de nederlaag vermeden."
 
Hoe vermijd je dan dat het geen frustratie gaat worden? Je merkt dat dan, soms willen ze alles iets te snel doen en dan lukt het niet?
 
"Het scenario was een 0-2 ophalen tot een 2-2 of zelfs winst. Dat zijn dan van die sleutelmomenten waar je je als groep en club aan kunt optrekken. Dat zal ons naar de toekomst toe iets bij kunnen brengen maar we zullen moeten knokken om resultaat te boeken. Uit die stilstaande fases moeten we elke week de juiste lessen trekken."
 
In de tweede helft speelde Kristof Imschoot meer centraal op het middenveld, ik had de indruk dat hij daar beter rendeerde?
 
"Het was zijn eerste wedstrijd en hij probeerde direct de lijnen uit te zetten maar in de spelcontrole en omschakeling zit er nog een beetje dat Nederlands voetbal in. Hij mist ook nog wedstrijdritme. Kristof kan nog beter maar voor het elftal is hij zeker een aanwinst."
 
Bajevski valt schitterend in, ook Kielo-Lezi en Nong waren vandaag heel goed?
 
"We wisten van Moeskroens vorige wedstrijd dat op hun linkerverdediger mogelijkheden lagen en dat we daarom ook veel snelheid nodig hadden. Beide spitsen hebben dat heel goed gedaan en veel voor het elftal gegeven. Je ziet dan dat onze vijf spitsen renderen, spijtig genoeg kon ik Bjorn Vleminckx vandaag geen kans geven maar je ziet dat er een gezonde strijd is. Hopelijk kunnen we zo een bepaald rendement afdwingen. Dat is ook weer vandaag gebleken want Bajevski is heel gretig ingekomen. Zelfs zo gretig dat hij ook die penalty wilde trappen. Dat is heel positief maar ze moeten het nu wel doorzetten. Het is niet een eenmalig iets, we hebben zo 34 wedstrijden nodig."
 
Je hebt de naam Vleminckx laten vallen, die reageerde ontgoocheld na de partij. Dat betekent dat die scherp staat en dat hij graag wil?
 
"Die kans zal voor hem ook nog wel komen. We zijn allemaal lessentrekkende op het moment. Iedereen moet werken vanuit zijn zone, ook hij en we moeten oplossingen vinden en één daarvan is ontgoocheling verbijten. En als hij erop reageert, toont het dat hij er staat."
 
Nog een laatste vraagje: wat gevoel geeft je het feit dat er in de 94e minuut een penalty moet getrapt worden en dat er een gelijkspel vanaf hangt?
 
"Krijgen, ik denk dat het verdiend was want er waren al verschillende situaties geweest in de zestien. Op dat moment denk je enkel aan het team dat zo hard geknokt heeft en dan bid je dat die bal erin zit want we verdienen dat op dit moment."

Bart Hermans. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties