Club: 'Studie is luchtbel'

Club: 'Studie is luchtbel'
Foto: © SC

Filips Dhondt, algemeen manager van Club Brugge, reageerde vrijdag op de studie, die de haalbaarheid van een verbouwing van het Jan Breydelstadion moet aantonen. Dhondt was niet overtuigd en maakte brandhout van de studie. 
Volgens een studie van de Vlaamse Bouwmeester Marcel Smets zou een uitbreiding van het Jan Breydelstadion wel tot de mogelijkheden behoren. Vrijdag maakte Filips Dhondt echter brandhout van deze studie. "Ze is niet ernstig. Men houdt geen rekening met tal van factoren die de doorsnee supporter van Club Brugge kent."

Ten eerste zou een verbouwing van het Jan Breydelstadion het seizoen verstoren. "Een volledige fase afwerken in drie maanden is onmogelijk. Dit zou bovendien resulteren in drie maanden bouwactiviteit."

Een volgend probleem is de mobiliteit. "Nu al moeten supporters zowat een uur in de file staan om het stadion te bereiken. Wat wordt dat met 40.000 man?" Ook het systeem met randparkings wordt door D'Hondt in vraag gesteld. "Dat systeem werkt niet bij voetbalwedstrijden. Zoals bij het project van Club Brugge zijn ook hier bovendien 9000 parkeerplaatsen nodig."

Ook met betrekking tot de financiering zijn er problemen. "Het nieuwe stadion, inclusief 9000 parkeerplaatsen, kost 74 miljoen euro. De financiering hiervan is helemaal rond. De kostprijs van een uitbreiding valt hoger uit, 83 miljoen euro, maar men heeft geen idee wie dat kan, wil en zal betalen. De stad kan daarenboven door de verkoop van de Olympiasite nog eens 30 miljoen genereren en een oplossing bieden aan het woningtekort in de Brugse regio", aldus Dhondt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties