Uefa opent onderzoek tegen Dida

Uefa opent onderzoek tegen Dida
Foto: © SC

MILAAN – De Europese Voetbalbond heeft besloten om een onderzoek te openen naar het gedrag van Dida tijdens de Champions League- wedstrijd Celtic Glasgow – AC Milan. De Milanese doelman liet zich toen niet van zijn beste kant zien en zou daarmee artikel 5 van het hoofdstuk ‘Principes van goed gedrag’ geschonden hebben.
 
Nadat Celtic in de slotfase van de wedstrijd de winning-goal scoorde, geraakte het stadion in extase. Eén supporter liep daarbij het veld op en gaf in zijn vreugde-uiting Dida een kleine tik tegen zijn kaak. De Braziliaanse doelman zette de achtervolging in om enkele meters verder zich theatraal te laten neervallen. Uiteindelijk liet hij zich met een brancard en ijszak tegen de kaak zelfs afvoeren.
 
Volgende de Uefa handelde de doelman hiermee tegen artikel 5 waarvan paragraaf 1 zegt: “Leden, clubs alsook hun spelers, bestuursleden en leden moeten zichzelf gedragen volgens de principes van loaliteit, integriteit en fair play.” De disciplinaire commissie van de Uefa zal op 11 oktober aanhoren wat Dida en AC Milan te zeggen hebben op de feiten. Op die dag zal ook Celtic zich moeten verantwoorden wegens een gebrek aan organisatie en ontoelaatbaar gedrag van zijn supporters.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties