Toppers en floppers: week negen

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers: week negen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week stelt Voetbalkrant.com een nieuwe lading toppers en floppers voor. De negende speeldag had weer enkele verrassingen in huis zodat het opnieuw niet gemakkelijk was om de juiste toppers en floppers te vinden. De keuzes van deze week gingen naar:
 
Toppers
 
Stijn De Smet: De speler van Cercle Brugge was afgelopen speeldag de uitblinker bij uitstek. De aanvaller was goed voor twee doelpunten en zorgde voor twee strafschopfouten. Het was voor De Smet zijn honderdste wedstrijd in eerste klasse, toch een hele prestatie voor een speler van amper 22 jaar.
 
Steven Defour: De middenvelder van Standard was opnieuw één van de sterkhouders van Standard. Het is duidelijk dat de Rouches moeilijk zonder de draaischijf op het middenveld kunnen. Defour liet de bal enorm goed rond gaan en dat had ook oefenmeester Michel Preud’homme opgemerkt.
 
Wesley Sonck: De aanvaller van Club Brugge scoorde voor de tweede week op rij een belangrijk doelpunt voor blauw-zwart. Sonck draaide een vrije trap mooi in doel en was ook nadien constant aanwezig bij gevaarlijke uitbraken. Is Club Brugge eindelijk op dreef?
 
Floppers
 
Sint-Truiden: Het blijft pijnlijk om te zien, maar Sint-Truiden lijkt een vogel voor de kat. Met 1 op 27 staat de club helemaal onderaan het klassement. Een 5-1 pandoering kreeg het er zaterdagavond nog bovenop. De hele verdediging van STVV, zonder Stijn Vreven in de basis, maakte een heel onzekere indruk.
 
De afwerking van Westerlo: Jan Ceulemans behaalde met zijn ploeg een punt op het veld van AA Gent. Geen slecht resultaat, al had het opnieuw beter gekund. De oefenmeester zag zijn ploeg opnieuw heel wat kansen verprutsen. "Meestal schrijf ik de kansen op, maar mijn briefjes stonden vol. We blijven met kansen morsen", aldus de Caje.
 
Wisselvalligheid Anderlecht: Even leek het goed te gaan met Anderlecht na de winst in de UEFA-beker, maar afgelopen weekend kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Roeselare. Paars-wit staat ondertussen al zeven punten achter op Standard en staat op een verrassende zesde plaats. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties