Wie vergezelt vanavond Duitsland?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wie vergezelt vanavond Duitsland?
Foto: © SC

Duitsland kon zich afgelopen weekend als eerste land kwalificeren voor het EK van volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk na een scoreloos gelijkspel op het veld van Ierland. Naast de halve finalist van het afgelopen WK zijn uiteraard ook de gastlanden al gekwalificeerd. Vandaag kunnen nog eens zeven landen zich definitief plaatsen voor het EK in de Alpenlanden.

In Groep A, de groep van België, zal nog niets beslist worden. Polen, Finland, Portugal en in mindere mate Servië zijn nog in de running maar niemand kan zich vanavond al naar de eindronde voetballen.

In Groep B kunnen de Schotten zich wel plaatsen als het wint in Georgië, maar dan mogen de Fransen niet winnen. In Groep C kan de regerende Europese kampioen Griekenland zich kwalificeren, maar dan moet het wel winnen van de aartsrivaal, Turkije. In Groep D moet het al vreemd gaan mochten de Tsjechen zich niet kunnen kwalificeren. Het land heeft aan een punt genoeg tegen het al geplaatste Duitsland. Mochten de Ieren niet kunnen winnen van Cyprus, is Tsjechië er ook bij als ze verliezen.

Alle ogen zijn vanavond gericht op Groep E. In Moskou wordt de kraker gespeeld tussen Engeland en Rusland. Als Rusland niet wint, is Kroatië zeker van EK-deelname. Wint Engeland het spannende duel, dan vergezellen ze de Kroaten. In Groep F staan Spanje en Zweden er het beste voor. Noord-Ierland en Denemarken hebben nog een kleine kans. Spanje speelt niet en Zweden heeft genoeg aan een 1-0-overwinning of een overwinning met twee doelpunten verschil tegen Noord-Ierland om zeker te zijn van een plaats in Zwitserland en Oostenrijk.

In Groep G zijn nog drie landen volop in de running. Het gaat om Roemenië, Nederland en Bulgarije. Vanavond spelen ook de drie landen. Wint Roemenië vandaag in Luxemburg en Bulgarije doet dat niet in Albanië, dan zien we de geelhemden volgend jaar in de Alpen hun voetbalkunstjes vertonen. Noch Nederland noch Bulgarije kunnen zich vandaag kwalificeren.

Geplaatst: Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland
Misschien geplaatst na vanavond: Schotland, Griekenland, Tsjechië, Kroatië, Engeland, Zweden en Roemenië

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties