Almunia wil wel voor Engeland keepen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Almunia wil wel voor Engeland keepen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manuel Almunia, de Spaanse doelman die momenteel bij Arsenal hoge toppen scheert, zou wel eens het keepersprobleem van de Engelse nationale ploeg kunnen oplossen. Hij ziet het namelijk best zitten Engelsman te worden.

Over één jaar zal Manuel Almunia aan alle voorwaarden kunnen voldoen om Engels staatsburger te worden. De 30-jarige Spanjaard liet weten dat hij het vertrouwen van de Engelse supporters wil omzetten in een daad.

"Als ik Engeland kan helpen van zodra ik speelgerechtigd ben, wil ik het land meteen ook bedanken voor alle steun die ik hier al die tijd heb gekregen. Ik zou niet weten waarom ik niet voor hen zou kunnen spelen. Ik sluit helemaal niets uit", zegt de ex-speler van Recreativo Huelva in de Spaanse krant El Mundo Deportivo.

Almunia was jarenlang reservedoelman na de Duitser Jens Lehmann bij The Gunners. Pas dit seizoen kon hij uitgroeien tot de onbetwiste nummer één. Voetbalsupporters konden met hem al eens kennis maken tijdens de verloren CL-finale tegen FC Barcelona twee jaar geleden in Parijs. Hij moest toen de met rood uitgesloten Lehmann vervangen. Arsène Wenger, de manager van Arsenal, liet zich ook al lovend uit over Almunia. "Hij zit alleszins niet ver van een uitnodiging voor het Spaanse nationale elftal. Ik weet dat Luis Aragones (de Spaanse bondstrainer, red) aan hem denkt. Almunia speelde nog nooit een internationale wedstrijd voor zijn land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties