Defour aangeboden bij Bayern

Nico Wieme
| 0 reacties
Defour aangeboden bij Bayern
Foto: © SC

Standardmiddenvelder Steven Defour zou aangeboden zijn bij Bayern München.

De Duitse recordkampioen is op zoek naar versterking voor het middenveld. De krant Het Nieuwsblad meent te weten dat Steven Defour bij de Beierse club werd aangeboden, maar of Bayern effectief een bod zal uitbrengen op het 19-jarige goudhaantje, zal de toekomst duidelijk moeten maken.
 
De opmars die Defour de laatste jaren maakte, is opmerkelijk. In 2004 haalde Racing Genk hem weg bij het noodlijdende KV Mechelen. In zijn tweede seizoen bij de Limburgers versierde hij een basisplaats. Hij speelde zich meteen in de kijker van Ajax, dat een bod uitbracht op de fijnbesnaarde middenvelder, maar voor toenmalig voorzitter Jos Vaessen gaapte er een te brede kloof tussen vraagprijs en aanbod. Defour dreigde toen met de beruchte wet van '78. Het was Standard dat van de situatie profiteerde en Defour voor amper 1,5 miljoen euro binnenhaalde, veel minder dan Ajax wou betalen. De jonge middenvelder heeft aan de boorden van de Maas nog een contract tot medio 2011.
 
Dit seizoen volgde Defour de Portugees Sergio Conceiçao op als aanvoerder van de Rouches. Ooit wil hij wel terugkeren naar KV Mechelen. Het is niet toevallig dat hij bij de Rode Duivels met het nummer 25 speelt, het stamnummer van Malinwa. Ook bij Genk speelde hij met dat nummer. Bij Standard draagt hij het nummer acht. Benieuwd welk nummer hem eventueel bij Bayern zal toebedeeld worden. Het toeval wil dat het nummer 25 in ieder geval vanaf Nieuwjaar vrijkomt, want Valérien Ismael, die dat nummer draagt, verkast naar Hannover 96. Hamit Altintop speelt bij Bayern met het nummer acht. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties