De Bleeckere naar Euro 2008

Nico Wieme
| 0 reacties
De Bleeckere naar Euro 2008
Foto: © SC

Het oogstrelende voetbal van onze Rode Duivels zult u komende zomer op het EK in Oostenrijk en Zwitserland moeten missen, maar er zal tenminste één Belg vertegenwoordigd zijn: scheidsrechter Frank De Bleeckere.

Frank De Bleeckere heeft vandaag van de Europese voetbalbond (UEFA) de bevestiging gekregen dat hij in 2008 op het EK wedstrijden mag fluiten. De Oost-Vlaming is één van de twaalf geselecteerden die in de Alpenlanden in actie mogen komen. Hij zal geassisteerd worden door de grensrechters Peter Hermans en Alex Verstraeten.

Voor de 41-jarige De Bleeckere wordt het zijn tweede grote toernooi als scheidsrechter, na het WK 2006 in Duitsland, waar hij vier wedstrijden leidde. Op het EK 2004 in Portugal was hij actief als vierde official. De Bleeckere werd algemeen beschouwd als een van de kanshebbers op een selectie. En dit werd nu gewoon bevestigd door de UEFA.

Ook Nederland mag een scheidsrechter afvaardigen: Pieter Vink, voor wie onlangs een hoofdrol was weggelegd tijdens Club Brugge-AA Gent, zal steun krijgen van de assistenten Adriaan Inia en Hans ten Hove.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties