Keert Lehmann terug naar Dortmund?

Nico Wieme
| 0 reacties
Keert Lehmann terug naar Dortmund?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jens Lehmann staat in de belangstelling van zijn ex-club Borussia Dortmund. De Duitse international komt bij zijn club, Arsenal, niet meer aan spelen toe en zou een vertrek niet ongenegen zijn.

Duitslands nationale doelman Jens Lehmann moest zaterdag van op de bank toezien hoe zijn rivaal Manuel Almunia de held van de match werd. De Spanjaard pareerde eerst een strafschop van Robbie Keane en daarna zorgde ploegmaat Nicklas Bendtner met een rake kopbal voor de 2-1 overwinning in de derby tegen Tottenham. Almunia werd door 60 000 uitzinnige Arsenalsupporters luidkeels toegejuicht. Lehmann heeft de bui zien hangen en is ervan overtuigd dat zijn terugkeer in de basis bij de Londenaars niet voor onmiddellijk zal zijn.
 
Lehmann transfereerde in 2003 van Dortmund naar Arsenal. Het Duitse voetbalblad Kicker meent te weten dat een terugkeer naar zijn oude liefde voor hem een nieuwe kans in de Bundesliga zou betekenen. Dat er iets beweegt bij de Borussen, is wel duidelijk nu hun keeper Roman Weidenfeller drie maanden out is na een schouderoperatie. “Ik sluit niets uit. We moeten eens ernstig nadenken over de nieuwe situatie”, aldus BVB-sportdirecteur Michael Zorc.
 
Een terugkeer zou voor Lehmann met het oog op een basisplaats in het doel bij de Duitse nationale ploeg zeker welkom zijn. Bondscoach Joachim Löw had daarover telefonisch contact met Lehmann. “Jens wil de wedstrijden rond Kerstmis en Nieuwjaar afwachten om daarna eens een uitvoerig gesprek met zijn trainer Arsène Wenger te voeren”, vertelde hij aan Bild.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties