Tchité wil nooit tegen Anderlecht spelen

De Nijs Michael
| 0 reacties
Tchité wil nooit tegen Anderlecht spelen
Foto: © SC

Anderlecht besloot om Mémé Tchité net voor het sluiten van de transfermarkt te verkopen. Toch draagt de aanvaller zijn ex-ploeg nog steeds een warm hart toe. Hij laat zelfs weten dat hij nooit tegen Anderlecht zal spelen.

Tchité komt momenteel uit voor het Spaanse Santander, de ploeg pronkt op een mooie zesde plaats in de Primera Division. Toch komt de aanvaller de laatste tijd maar weinig aan spelen toe en dat knaagt. "Sommigen zeggen dat ik niet de beste vriend van de trainer ben, maar daar antwoord ik niet op. Ik geef alles en het is aan hem om de knopen door te hakken. Sinds ik steeds beter Spaans spreek, verloopt de integratie ook een stuk vlotter. Toch is het waar dat ik in Brussel meer vrienden had. Ik weet niet of ik de goede beslissing genomen heb door naar hier te komen, maar ik kon niet anders. Er is het prachtige weer, ik heb een mooi huis aan de zee en natuurlijk is er het financiële aspect. Bovendien is het voetbal hier fantastisch! Maar toch kan deze situatie niet blijven duren, ik stond amper 3 keer in de basis. Er moet dus een oplossing komen", vertelde Tchité. 

De supporters van Anderlecht dragen Tchité alvast op handen. "Elke keer als ik in België ben, vragen de supporters me om terug te keren. Ik zal niets slecht over hun club vertellen. Ze hebben het besluit genomen om mij te verkopen en dat respecteer ik", liet de aanvaller optekenen. "Als we trouwens ooit met Santander tegen Anderlecht moeten spelen, geef ik forfait. Ik zou het gewoon niet kunnen, ik zou er ziek van zijn", ging de spits verder. Tchité zwaaide overigens ook nog met lof voor Vadis: "Ik heb vernomen dat Vadis gescoord heeft, dat verwondert me niet. Ik heb hem altijd de nieuwe Kompany genoemd."

De Congolese spits is trouwens nog steeds in een naturalisatieprocedure verwikkeld. Ondanks dat hij nog steeds niet in het bezit van de Belgische nationaliteit is, droomt Tchité toch van het WK 2010. "Ik droom nog altijd van het WK 2010, waarom niet met België? De Rode Duivels hadden gewoon pech in de afgelopen kwalificatiecampagne. Ik heb de keuze gemaakt om voor België te spelen, anderen zouden er misschien aan denken om toch voor Burundi, Rwanda of Congo te gaan spelen, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil Belg worden en daar blijf ik bij. Ondanks het feit dat ik toch stilaan ongeduldig begin te worden door de lange procedures, maar ik geef niet op", verklaarde de voormalige aanvaller van onder andere Anderlecht en Standard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties