Fellaini en Jovanovic raken slaags op training

Fellaini en Jovanovic raken slaags op training
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

De matchen van Standard zijn altijd vurig en zo is dat ook tijdens de trainingen, gisteren gingen Marouane Fellaini en Milan Jovanovic echter iets te ver. Beiden raakten betrokken in een heus gevecht met elkaar.

Het incident deed zich voor tijdens een onderlinge pot voetbal, daarin waren Jovanovic en Fellaini tegenstanders. Tijdens die wedstrijd pakte Fellaini uit met een forse tackle op Jovanovic. De Serviër is al niet helemaal fit en kon de actie van zijn ploegmakker dan ook niet smaken. Om dat duidelijk te maken kroop de aanvaller recht en gaf hij Fellaini een klap op de kaak, wat voor moslims een zware belediging is.

Fellaini werd razend en ging helemaal door het lint, hij sloeg meteen terug naar Jovanovic. De Serviër ontving dan ook een ferme klap. Onyewu en Dante zagen het gebeuren en probeerden Fellaini te bedaren, maar de Rode Duivel was helemaal door het dolle heen. Daarop moest ook Sarr zijn ploegmaats ter hulp snellen. Uiteindelijk kon Fellaini tegen de grond gewerkt worden. "Ik zweer op het hoofd van mijn moeder dat ik je vroeg of laat te pakken krijg", schreeuwde Fellaini terwijl Sarr, Dante en Onyewu alle moeite van de wereld hadden om hem in bedwang te houden.

Na afloop van het incident moest ook trainer Preud'homme het ontgelden. Hij kreeg het truitje van Fellaini, die van woede begon te wenen, in het gezicht gegooid. Toch relativeert de coach het incident. Hij toont begrip voor de reactie van Jovanovic. "Het zou niet mogen, maar dat zijn dingen die gebeuren", reageerde de coach. Uiteindelijk gaven de belhamels elkaar een handdruk, al moest trainer Preud'homme lang aandringen en was dat met duidelijke tegenzin.

Kapitein Steven Defour zag het incident niet gebeuren, toch sprak hij al met de overkokende Fellaini. "Ik kan tegen een schop, maar een klap in mijn gezicht accepteer ik niet", was de verklaring van de Rode Duivel. Steven Defour zal overleggen met spelersgroep om te zien hoe ze op dit voorval gaan reageren. Trainer Preud'homme zal het bestuur in Luik op de hoogte brengen van het incident, het is dan aan hen om een eventuele sanctie te bepalen. De coach is er alvast in geslaagd om beide kemphanen sinds het incident uit elkaar te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties