Waasland ook na evocatie door

Jelle Vereecke
| 0 reacties
Waasland ook na evocatie door
Foto: © SC

Sporting Lokeren ligt definitief uit de Beker van Belgie 2007-2008. Ook de evocatiecommissie oordeelde dat Lokeren in fout ging in de match tegen Waasland.

Er stonden voor die match te weinig in België opgeleide spelers op het scheidsrechterblad. Sinds dit jaar moeten er namelijk vier zulke spelers op dat document staan, maar er ontbrak bij Lokeren dus eentje in de 1/16e finalewedstrijd tegen RS Waasland. De KBVB merkte dit op en diende klacht in tegen Sporting Lokeren.

Een oordeel werd enkele keren verschoven en de beslissing moest uiteindelijk genomen worden door het Sportcomité. Dit oordeelde dat Lokeren een 0-5 forfaitnederlaag kreeg aangesmeerd en dat Waasland door mocht naar de volgende ronde, in en tegen RSC Anderlecht. Lokeren ging na overleg echter in beroep en zo kwam de zaak voor de evocatiecommissie.

Sporting Lokeren haalde aan dat in het reglement staat dat deze regel enkel geldt voor officiële competitiewedstrijden. Volgens hun interpretatie wil dit zeggen dat deze regel enkel geldt voor de wedstrijden van de Jupiler League. Het reglement maakt echter geen  onderscheid tussen de Beker en het kampioenschap, dus oordeelden zij dat Lokeren ongelijk heeft. Nu worden zij dus ook bijgetreden door de evocatiecommissie. Red Star Waasland speelt dus komend weekend tegen landskampioen Anderlecht.

Lokeren probeert het echter nog via de burgerlijke rechtbank, waar een rechter in kort geding dinsdag zal beslissen of Lokeren alsnog gelijk krijgt. Als deze ook een negatief oordeel velt voor de eersteklasser, lijkt er voor de tricolores niets anders op te zitten dan zich toch neer te leggen bij de beslissing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties