Devroe: 'Hopen op goede start'

Nico Wieme
| 0 reacties
Devroe: 'Hopen op goede start'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

In Het Laatste Nieuws laat sportmanager Luc Devroe van Club Brugge zijn licht schijnen op de voorbije maanden in blauw-zwarte loondienst. Tevens blikt hij vooruit naar de toekomst.

Luc Devroe is een tevreden man. In zijn eerste tien maanden als sportmanager van Club Brugge maakte hij de stal school, werd de beker gewonnen, voerde hij een opmerkelijk transferbeleid wat zich vertaalde in de titel van herfstkampioen na de heenronde van dit seizoen. Toch rust Devroe niet op zijn lauweren.
 
Bij zijn aanstelling viel hem meteen de gespannen sfeer bij blauw-zwart op. “Er was dringend een nieuwe wind nodig. De beroepsernst bij Club was ver zoek. Het was tijd om aan de boom te schudden.”
 
De bekerwinst zorgde voor een nieuwe boost en opende vele deuren. “Ambitieuze en kwaliteitsvolle spelers lokken naar een club die geen Europees voetbal speelt, zou bij een verloren finale minder evident geweest zijn.” Devroe geeft ook een verklaring voor de trainerswissel. “Deze groep had nood aan een nieuw gezicht. Het moest een Belg zijn met kwaliteiten. Jacky stond met stip genoteerd. Een ettertje in de positieve zin van het woord geeft altijd vonken. Elke tegenstander ergert zich daaraan.”
 
Devroe is niet echt verrast over de huidige positie van Club. “Rekening houdend met onze valse competitiestart (11 op 21) wel. Anderzijds vind ik onze huidige koppositie meer dan verdiend. Als je op negen wedstrijden elf punten kan goedmaken op Standard, vind ik die symbolische titel verdiend.”
 
De sportmanager hoopt op een goed begin van de terugronde. Bij een valse start zou Club wel eens snel kunnen terugvallen en dat moet vermeden worden. “Daarom vind ik de bekerwedstrijd tegen Cercle cruciaal. Als Club zich kwalificeert, zitten we meteen weer op de rails.” Als grootste titelconcurrent ziet Devroe Standard, maar hij waarschuwt wel voor GBA en Cercle. Ook Anderlecht schrijft hij zeker nog niet af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties