Evens: 'Een droom die uitkomt'

Evens: 'Een droom die uitkomt'
Foto: © SC

Voor Bernt Evens komt een jongensdroom uit. Vanaf volgend seizoen verdedigt hij de kleuren van Club Brugge. Op de website van blauw-zwart geeft hij tekst en uitleg.

Nadat gisteren VC Westerlo de transfer van Bernt Evens naar competitieleider Club Brugge aankondigde, heeft nu ook de West-Vlaamse ploeg zelf dat op haar website gedaan. De 29-jarige verdediger tekende een contract dat hem drie jaar aan blauw-zwart bindt.
 
“Dit is een droom die uitkomt”, zegt Evens. “Mijn liefde voor Club zit heel diep. Toen ik lucht kreeg van Clubs interesse, heb ik mijn manager meteen de opdracht gegeven om alle andere voorstellen aan de kant te schuiven."
 
Vanwaar komt dan die liefde voor FCB? “Destijds boekten mijn ouders weekendjes in Nieuwpoort om naar de Brugse Metten te kunnen komen kijken”, verklaart Evens. “Ik kreeg de blauw-zwarte microbe snel te pakken. Ik heb altijd op een transfer naar hier gehoopt.”
 
“Zelfs op het stadion De Klokke ben ik nog geweest, ook al voetbalde Club er toen niet meer. Nadat ik als jonge snaak fan van Club werd, heb ik dus altijd een beetje op een transfer naar het Jan Breydelstadion gehoopt. Nu het zover is, wil ik zo snel mogelijk aan iedereen tonen dat ik het vertrouwen van het Clubbestuur waard ben.”
 
Evens omschrijft Club Brugge als een ploeg die prijzen wil pakken, en daartoe wil hij als speler zijn steentje kunnen bijdragen. “Na vijf jaar Antwerp en drie jaar Westerlo, denk ik dat ik voldoende voetbalwatertjes doorzwommen heb en dat ik klaar ben om de stap hogerop te zetten.” Evens moet bij Club de concurrentie op links met Michael Klukowski aangaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties