Gouden Schoenen in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Gouden Schoenen in Studio 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Raes zit zondag aan tafel met twee Gouden Schoenen: Gilles De Bilde en Steven Defour. Wat Filip Joos aan zijn voeten heeft is vooralsnog niet geweten.

Woensdag won de 19-jarige Steven Defour het 54ste referendum van de Gouden Schoen. Hij hield Ahmed Hassan, de andere grote favoriet, op meer dan honderd punten. Na enkele dagen van hectiek en een hoop interviews komt Defour zondag even uitblazen bij Frank aan tafel. Hij blikt bij Frank terug op de wedstrijd van zijn Standard tegen Zulte Waregem. Naast hem aan tafel zit nog een tweede Gouden Schoen. Studio 1-kenner Gilles De Bilde won in 1994. Misschien kan hij Defour uitleggen hoe druk en zwaar zijn jaar als Gouden Schoen zal worden.

Naast een terugblik op de Gouden Schoen zijn er ook nog twee ruime verslagen van de zondagwedstrijden, AA Gent tegen Moeskroen en Cercle Brugge tegen Racing Genk. Maandagavond wipte Cercle Brugge stadgenoot én aartsrivaal nummer één Club Brugge uit de Belgische beker, en dat bleef daar een hele week nazinderen. Krijgt het team van Glen De Boeck opnieuw een topclub op de knieën?

In de andere zondagavondwedstrijd moet Moeskroen naar AA Gent. In Gent zagen ze tijdens de wintertransferperiode Guillaume Gillet (Anderlecht) en Christophe Grégoire (Willem II) vertrekken, en in de Beker van België haalden de Gentenaars het met moeite van Dender. Afwachten of Moeskroen, met kersvers coach Enzo Scifo in de dug-out, de drie punten mee kan nemen naar Henegouwen.

In de Pinanti is Pinanti Cup trappen de beste tien miniemen van de provincie Antwerpen penalty's tegen Rode Duivel Stijn Stijnen.


Studio 1, zondag 20 januari om 22u45 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties