Analyse Winteranalyse OH Leuven

Giel Vermeulen
| 0 reacties
Winteranalyse OH Leuven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast een succesvolle bekercampagne loste Oud-Heverlee Leuven ook alle verwachtingen in voor de heenronde dit seizoen. Nieuwe trainer Cossey mag tevreden zijn.

OH Leuven vatte het nieuwe seizoen aan met maar liefst acht nieuwe spelers en een nieuwe technische staf. Rudi Cossey (hoofdtrainer) en Tom De Cock (hulptrainer) kregen de taak om met OHL hogere toppen te scheren. Daar waar OHL vorig seizoen halverwege de rangschikking eindigde, flirtte het nu steeds met de leidersplaats en met een match minder gespeeld moest Leuven KV Kortrijk laten voorgaan, zij het in een toch wel heel dubieus klassement na het gekende gerommel bij de Bond.
 
OHL won de eerste competitiewedstrijd uit tegen Waasland met 0-3. Een perfecte start die achteraf gezien de toon bleek te gaan zetten. Want kort na de gewonnen match startte voor Leuven ook de beker. Het werd niet heel makkelijk tegen Visé maar er kon met de 1-3 zeker niet geklaagd worden. OHL bekerde verder en won zo ook met een knappe 2-3 van Antwerp, op den Bosuil.

De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen zwarte beest Tubeke, dat zich ook nu weer liet gelden en op Den Dreef met 1-2 de drie punten wegkaapte. Meteen ook het eerste verlies van het seizoen voor Leuven. Ondertussen zocht doelman Mike Vanhamel andere oorden op en werd Jonathan Ruttens (VC Westerlo) binnen gehaald.
 
Tubeke bleek vergeten als ook op Lierse OHL kon zegevieren (speeldag 20). Het eerste gelijkspel kwam er hierna op Doornik, gevolgd door de zogenaamde eerste speeldag waar Leuven opnieuw won van Lierse. Er werd nadien thuis nog gelijk gespeeld tegen KV Oostende met 3-3, een naar gewoonte doelpuntrijke score in deze confrontatie.
 
In oktober kwam OHL tegenover het door Guido Brepoels aangevoerde United te staan. Misschien een fijn weerzien met de oud-trainer maar het werd een koude douche voor Leuven met 4-0 verliescijfers, daar waar er met dezelfde score de week ervoor nog werd gewonnen van huidige leider Kortrijk. Echter zette het team dit ‘foutje’ snel recht door de thuisderby tegen Tienen te winnen. Samuel Remy ruilde intussen OHL voor Tubeke.
 
Begin november liet Leuven het even afweten en verloor drie wedstrijden na elkaar van respectievelijk Beveren, Virton en Deinze. Een dipje in de nochtans stevige opmars van de Leuvenaars. Er werd hierna goed herpakt en Leuven won thuis van Eupen met 2-0.
 
En ook de volgende bekerwedstrijd liet niet op zich wachten. Het lot had beslist om OHL te laten uitkomen tegen FC Brussels. Geen onmogelijke taak zou blijken want met opgeheven hoofd en gesteund door de talrijk opgekomen supporters kon Leuven zich met een score van 2-3 (na verlengingen) plaatsen voor de 1/8 finales.
 
In de competitie speelde Leuven begin december twee keer gelijk (1-1) tegen eerst Antwerp en nadien Union. Een bezoekje aan Geel bracht de ploeg weer drie punten op met een 1-3 eindstand. Mooie cijfers ook thuis tegen Hamme (2-0) en een verpletterende score van 0-5 op Namen brachten OHL weer even op de eerste plaats in het klassement met 34 punten. Ware het niet dat Kortrijk al kort nadien dat plaatsje weer zou opeisen…
 
De dit seizoen pas binnengehaalde Jürgen Raeymaeckers verliet OHL voor derdeklasser FCN Sint-Niklaas, na slechts twee keer aan de aftrap te hebben gestaan en één invalbeurt te hebben gehad.
 
Het fantastische Leuvense bekeravontuur eindigde, met een vreemde nasmaak, op Beerschot. OHL had er de touwtjes in handen maar een ongekend zwak Beerschot moest het, na verlengingen, van de penalties hebben om door te stoten naar de 1/4 finales. Leuven liet er echter een mooi visitekaartje achter en iedereen kon zo al een idee krijgen van wat er te gebeuren zou gaan staan in tweede klasse dit seizoen.
 
Een van de constanten bij OHL was alvast weer spits Bjorn –el Toro- Ruytinx. Hij scoorde in de competitie en beker samen tot 14 keer toe. Nieuwkomer en tevens jeugdproduct van Club Brugge Thomas Matton kunnen we gerust de seizoensrevelatie noemen. Mooi geleverd spel en niet minder dan tien doelpunten kon hij alvast voor z’n rekening nemen in deze heenronde. En daar waar doelman Thierry Berghmans de ploeg moest verlaten afgelopen seizoen, kreeg OHL Govert Boyen (United) voor het doel. Geen miskoop zo bleek bijna elke match al. 
 
We zagen al die tijd ook een vrij tot zeer tevreden trainer. Rudi Cossey loofde al vaak de prestaties van ‘zijn jongens’ en schreef hen het meeste van de eer toe. Het wordt uitkijken naar bevestiging in de terugronde. Makkelijk wordt het misschien niet maar met het OHL dat we tot nu toe zagen zouden er geen rampen -doch misschien wel wonderen kunnen gebeuren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties