Guinea stoot door naar de kwartfinales

viki meeuwis
| 0 reacties
Guinea stoot door naar de kwartfinales
Foto: © SC

Voor de derde keer op rij stoot Guinea door naar de kwartfinales in de Afrika Cup.

Souleymane Youla scoorde de openingsgoal in de 62e minuut na een pass van Mamadou Dioulde Bah.
 
Brian Brendell zorgde voor het eerste punt van Namibië in dit tornooi toen hij met nog negen minuten te gaan de gelijkmaker scoorde. Voor Guinea betekent dit punt de tweede plaats in groep A en zij stoten dus door naar de kwartfinale.
 
Guinee begon ook het beste aan de wedstrjd. Ismael Bangoura miste een kans in de eerste minuut. Vijf minuten later liet de goalkeeper van Namibië Athiel Mbaha, een knappe save zien, na een goed schot van Daouda Jabi.
 
Ondanks de goede inzet van Guinee was de beste kans in de openingstijd voor Namibië en meer bepaald voor Katupose. Na een goede voorbereiding van Brendell werkte Kaputose de bal van kortbij over doel. Brendell zelf kon ook op doel schieten maar vond Bobo Balde op zijn weg die de bal kon weghalen.
 
Colin Benjamin kreeg de bal nog in het zijnet nadat Namibië voor de counter ging maar Youla miste de kans van de eerste helft om Guinee op voorsprong te zetten in de 40e minuut na een pass van Mansare.
 
Net na de rust kreeg Namibië een afstanddschot terwijl bij Guinee Bangoura de bal hoog over schoot. Zonder aanvoerder Feindundo was het voor Guinee niet makkelijk om een doorbraak te forceren. Met net een uur gespeeld kon Youla de bal toch binnenwerken. Bah was de architect achter dit doelpunt, hij kon de bal net buiten de eigen helft te pakken krijgen en kon mooi afleggen voor Youla.
 
Brendell slaagde er in de slotminuten nog in om de bal in doel te werken. Keeper Kemeko Camara kon met de linkerhand de bal nog raken maar niet uit doel houden.
 
Guinee: Kemoko Camara, Ibrahima Sory Camara, Bobo Balde, Kalabane, Jabi, Mansare (Correa 85), Bangoura, Sacko, Bah, Soumah (Sylla 69), Youla (Karamoko Cisse 75)
 
Namibia: Mbaha, Toromba, Gariseb, Piennar, Benjamin, Risser, Ngatjizeko, Brendell, Swartbooi (Kambonde 74), Katupose (Bester 46), Kaimbi (Pineas 64)
 
Doelpunten Youla (’62 ; 1-0), Brendell (’81, 1-1)
 
Gele kaarten: Gariseb, Brendell
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties