Leko niet naar Standard

Nico Wieme
| 0 reacties
Leko niet naar Standard
Foto: © SC

Ivan Leko zal woensdag niet meespelen met Standard tegen de Rode Duivels. Dexia, de hoofdsponsor van Club Brugge, verzet zich tegen zijn deelname. Bij de Belgische voetbalbond (KBVB) zijn ze niet gelukkig met deze (late) beslissing.

De Rode Duivels oefenen woensdag tegen Standard. De Rouches zullen voor de gelegenheid aangevuld worden met enkele smaakmakers van andere ploegen. Zo werden Daniel Cruz, Hernan Losada, Pieter-Jan Monteyne (Germinal Beerschot), Loris Reina (Zulte-Waregem), Lucas Biglia, Nicolas Pareja (Anderlecht) en Ivan Leko (Club Brugge) opgeroepen. De spelmaker van Club Brugge zal er echter meer dan waarschijnlijk niet bij lopen. Dexia, de hoofdsponsor van de competitieleider, stelt zijn veto tegen het aantreden van de Kroaat. De KBVB vindt dat die afzegging, op amper vijf dagen voor de wedstrijd, vrij laat komt.
 
De voetbalbond onderhandelde met enkele landen voor een oefenduel op woensdag, maar uiteindelijk kwam er niets uit de bus. Ofwel waren de tegenstanders niet vrij, ofwel bleek het kostenplaatje te duur uit te vallen. Standard bood de Duivels dan een uitweg en hoopte dat andere Belgische clubs spelers ter beschikking zouden stellen, om zo de Rouches niet te zwaar te belasten.
 
Germinal Beerschot en Zulte Waregem doen niet moeilijk over het beschikbaar stellen van spelers. Anderlecht zag het in eerste instantie niet zitten dat Biglia en Pareja in het shirt van Standard, met sponsor Base, moeten voetballen. Maar de Argentijnen zullen er wellicht wel bij zijn. Ivan Leko krijgt geen toestemming. Bij de KBVB betreuren ze deze beslissing. De Rode Duivels zakten vorig jaar naar het Jan Breydelstadion af voor een benefietwedstrijd tegen Club Brugge ten voordele van de slachtoffers van de watersnood in Poperinge. Wel dient gezegd dat Club in die wedstrijd volledig met eigen spelers aantrad, hoewel er op dat moment ook enkele internationals de deur uit waren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties