België krijgt er wellicht een Europees ticket bij

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
België krijgt er wellicht een Europees ticket bij
Foto: © SC

België heeft deze week een uitstekende zaak gedaan in de UEFA-ranking. Dankzij de zege van Anderlecht ziet het er zelfs naar uit dat ons land niet alleen zijn twee Champions League – deelnemers behoudt, maar er ook een extra UEFA-bekerticket bijkrijgt.

Door de hervorming van de Champions League en de UEFA-beker vanaf het seizoen 2009 zag het er even naar uit dat ons land een ticket voor de Champions League zou moeten inleveren. België stond immers op het punt weg te zakken op de UEFA-ranking, waardoor enkel de kampioen zich nog zou plaatsen voor de voorrondes.

Deze week keerde echter het tij. Anderlecht won zijn UEFA-bekerpartij tegen Bordeaux, terwijl de concurrenten uit Noorwegen, Tsjechië en Zwitserland allemaal verloren. Daardoor steeg België zelfs naar de dertiende plek in de ranking. Binnen de top vijftien blijven is voldoende om het tweede Champions League - ticket te behouden. Er moeten nu al heel gekke dingen gebeuren, wil België nog uit die top vijftien wegzakken.

Bovendien is er nog meer goed nieuws: dankzij de hervorming van de UEFA-beker krijgt ons land er vanaf 2009 een extra deelnemer bij. Concreet betekent dat dat naast de nummer drie van de competitie en de bekerwinnaar nu ook de nummer vier zich zal plaatsen voor het tweede Europese toernooi. België zal dus vanaf 2009 niet met vier, maar met vijf teams in Europa vertegenwoordigd zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties