Cercle prestenteert nieuwe website

Nico Wieme
| 14 reacties
Cercle prestenteert nieuwe website
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge presenteerde zaterdagavond voor de wedstrijd tegen KSV Roeselare haar splinternieuwe website. De voltallige pers was uitgenodigd en kreeg een mooie presentatie in stijl te zien.

Geschiedenis
De geschiedenis van de Cerclewebsite begint in het jaar 1997 met het verenigingblad Shot Online. Dirk Dhont zorgde voor de technische kant van de zaak, Georges Debacker voor het inhoudelijke aspect. Door de jaren heen evolueerde de site door de stijging van de technologische mogelijkheden en de stijgende inburgering van het internet. In de zomer van 2005 werd de webstek overgedragen aan Richard Doeven.
 
Uitbouw webteam
Onder Doeven groeide de tweemanszaak uit tot een teamgebeuren. De site verscheen ook in drie talen: Nederlands, Engels en Frans. Er ontstonden nieuwe rubrieken zoals ‘jeugd’, ‘historiek’, ‘sponsoring’, ‘nieuws’ en er werd aan live verslaggeving gedaan. Ook het fotoaanbod breidde zich uit. De Business Kring 12 kreeg een deelsite. Geleidelijk aan kregen de bezoekers ook videoverslagen, video-interviews en persconferenties te zien. Het webteam benadrukte vooral de redactionele uitbouw.
 
Door het sterk toenemend aantal nieuwe bezoekers ontstond de idee om de site te vernieuwen. In januari 2004 telde de webstek 19 811 unieke bezoekers, in diezelfde maand vier jaar later waren dat er een goede 60 000. Het gemiddeld aantal aanmeldingen per dag bedroeg iets meer dan 1000 in januari 2004. Dit jaar waren het er meer dan 4500.
 
Doorlichting Voetbalmagazine
In juni 2007 lichtte Sport/Voetbalmagazine de websites van alle eersteklassers door. De Cerclestek kreeg heel wat positieve opmerkingen. Uitermate lovend toonde het vakblad zich over de uitgebreide rubriek ‘historiek’, ook de inhoud van de site in het algemeen kreeg zeer positieve commentaar. Van elke wedstrijd sinds 2003 vind je een verslag, de statistieken en de doelpuntenmakers. In de ‘hall of fame’ (onder ‘historiek’) voelt de lezer zo de nostalgie. Een bijzondere vermelding kregen de ‘Cerclesongs’ onder de supporters. Het enige minpuntje volgens Sport/Voetbalmagazine was dat de site nogal geblokt en stroef was. Dat had het webteam wel verwacht, aangezien het de nadruk legde op het redactionele karakter. De lay-out kreeg de minste aandacht.
 
Nieuwe website
De nieuwe webstek is nu gebruiksvriendelijker door bepaalde inhoudelijke aspecten meer op de voorgrond te plaatsen. Ook de lay-out kreeg een flinke opknapbeurt. De link tussen de vereniging Cercle, de stad Brugge en de sponsors werd gevisualiseerd. Beelden en foto’s krijgen vanaf nu meer aandacht. Op de portaalsite wil het team minstens drie nieuwsberichten per dag brengen. Er is nu een nieuw en overzichtelijker wedstrijdmenu.
 
Het Cerclewebteam bestaat uitsluitend uit vrijwilligers, die dag en nacht met de site bezig zijn. Het streeft naar een uitbreiding van het aantal webleden, waardoor het individuele werk afneemt. Deze groep wil haar liefde voor Cercle concretiseren in de webstek. Ondanks het vrijwilligerswerk wordt er professioneel gewerkt. De ploeg speelt bij haar berichtgeving kort op de bal. De nieuwe website van groen-zwart, die sinds zaterdag 23 februari 2008 om 19u00 online ging, is te bekijken op www.cerclebrugge.be

Foto webteam (vlnr: Bram Mahieu, Richard Doeven, Geert Pollier, Didier Verbandt, Stijn Sinnaeve, Dirk Dhont, Hans Dobbelaere, Irène Laridon, Frans Mantel en Timothy Zutterman).

Foto onderaan: Dirk Dhont poseert in de business seats van het Jan Breydelstadion bij de nieuwe website.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties