Geeraerd bijt van zich af

Nico Wieme
| 7 reacties
Geeraerd bijt van zich af
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare behaalde zaterdagavond een punt tegen Cercle Brugge. Bezoekend coach Dirk Geeraerd voelde de bui al hangen na de manier waarop zijn team dat punt behaalde en snoerde de pers meteen de mond.

Op de persconferentie vlak na de wedstrijd reageerde Roeselarecoach Dirk Geeraerd als door een mug gestoken. Vooraleer iemand de kans kreeg een vraag te stellen, stak Geeraerd onmiddellijk van wal. "We hebben hier vandaag tegen een sterk Cercle gespeeld. Deze tegenstander heeft meer laten zien dan Standard twee weken geleden."

De selectieheer van Roeselare kreeg snel de lachers op zijn hand. "We hadden de intentie om er hier iets van te maken." Toen Geeraerd de reacties in de perszaal merkte, ontstak hij in toorn. "De lachers hier aanwezig, die denken dat ik als trainer mijn spelers de opdracht geef om op die manier te spelen, raad ik aan in therapie te gaan." Een plotste stilte maakte zich meester van de zaal. "Ik begrijp de frustratie van Cercle, maar wij hebben gespeeld met de middelen waarover we beschikken."

Geeraerd gaf aan dat het nooit zijn bedoeling was om achteruit te kruipen. "Maar als de tegenstander je daartoe verplicht, kan je moeilijk anders. Na een kwartier had de wedstrijd al gespeeld kunnen zijn, maar omdat Cercle verzuimde te scoren, groeiden wij in de wedstrijd. Toen, naarmate de tijd vorderde, de 0-0 op het bord bleef flikkeren, legde mijn ploeg zich steeds meer toe op het verdedigende aspect en dat heeft gerendeerd." Nadien kreeg de verzamelde pers de kans om vragen te stellen, maar niemand waagde zich daaraan. De spanning in de zaal was te snijden. Geeraerd droop dan maar af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties