Sarcastische De Boeck herpakt zich

Nico Wieme
| 37 reacties
Sarcastische De Boeck herpakt zich
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Glen De Boeck wist vlak na de wedstrijd niet van welk hout pijlen maken. De Cerclecoach ontstak aanvankelijk in sarcasme, maar vond nadien zichzelf terug om een nuchtere analyse te maken.

Glen De Boeck toonde gemengde gevoelens na het gelijkspel van zijn ploeg tegen een stug KSV Roeselare. De Cercletrainer probeerde het positieve te beklemtonen, maar kon het toch niet nalaten iet of wat sarcastisch uit de hoek te komen. “Ik wil beklemtonen dat ik niet gefrustreerd ben”, begon hij zijn betoog. “Het publiek gaat hier als grote overwinnaar naar huis.”

VRT-journalist Filip Joos dacht dat hij De Boeck verkeerd begrepen had en dat die het omgekeerde bedoelde, maar de ex-Rode Duivel bleef (sarcastisch genoeg) bij zijn standpunt. “Vorige week vond iedereen dat het publiek de grote winnaar was. AA Gent-Cercle Brugge eindigde op 3-2. Vijf doelpunten gezien. Iedereen tevreden. Maar ik niet, want het was een slechte wedstrijd”, argumenteerde de Cerclecoach. “Vandaag blijft het 0-0, maar het was een goede match. Het publiek heeft waar voor zijn geld gekregen.”

Na enig aandringen van Joos vond De Boeck zichzelf terug. “Akkoord, ik heb mij doodgeërgerd. Maar ik heb geen zin om het grootste deel van dit interview te spenderen aan een analyse over de tegenstander. Hier zijn grenzen overschreden en daar houdt het bij op. Niemand kan hier gelukkig mee zijn, zelfs de supporters van Roeselare niet. Wat hebben die mensen voor hun geld gezien van hun ploeg?”

Op de persconferentie na de wedstrijd bleef De Boeck hoffelijk voor de tegenstander. Hij richtte het woord voornamelijk tot zijn eigen ploeg. “Ik heb mijn spelers gefeliciteerd”, zei de voormalige assistent van Frank Vercauteren. “Zij hebben alles gegevens, maar details hebben de wedstrijd bepaald. En jammer genoeg waren die niet in ons voordeel. Een bal op de paal, of net naast het doel. Het heeft niet mogen zijn vandaag”, berustte de Cercletrainer in zijn lot.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties