Tottenham wint League Cup

Arno Reynders

Tottenham heeft deze namiddag de League cup op zak gestoken. Het klopte Chelsea na verlengingen.

Chelsea begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong in de eerste helft. Drogba trapte een vrije trap mooi in doel. Al moet gezegd zijnde dat de doelman van Tottenham, Robinson, niet vrijuit ging. Het was lang wachten op het tweede doelpunt. Pas halverwege de tweede helft kwam Tottenham langszij. Berbatov schoot een strafschop binnen.

Het bleef 1-1 na negentig minuten spelen en zo kwamen er verleningen op Wembley. Al in de eerste verlenging maakte Tottenham de beslissende treffer. Cech verkeek zich op een vrije trap van Jenas. De doelman van Chelsea tikte de bal tegen Woodgate, die de bal in doel zag dwarrelen. Chelsea was niet meer in staat om tegen te scoren en zo won Tottenham de League Cup. [TH]