De eindrush kan beginnen!

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
De eindrush kan beginnen!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de combinatie van twee uitslagen op speeldag 18 kan de eindsprint voor de landstitel vanaf nu worden ingezet. Met nog acht speeldagen te gaan, zit de vlam vroeg in de pijp.
 
Laten we beginnen met de ploegen onderaan de rangschikking.
 
Kontich zorgt voor de eerste verrassing van de dag door een gelijkspel af te dwingen op het veld van Woluwe (4-4). Kontich moet nog wel een volle zeven punten meer halen dan Beerse om vooralsnog aan de rechtstreekse degradatie te ontsnappen.
Aalst doet een goede zaak door met 1-4 op Beerse te winnen. De Ajuinen zetten hierdoor Beerse alleen op de voorlaatste plaats en laten ondertussen ook Merkem achter zich dat thuis niet verder geraakte dan een 2-2 tegen OHL.
Zuid-West is zo goed als volledig uit de gevarenzone met de 6-1 tegen Egem dat hiermee in de heenronde, evenals Beerse, op een 3/15 blijft steken. Er resteren nog vijf kandidaten voor de barragewedstrijd.
 
Nu naar de top voor de tweede verrassing van de dag. Hier zorgt Vlimmeren voor de eerste verliespunten op het veld van leider Tienen (3-3). Tienen mag een dankkaartje sturen naar Wezemaal dat op haar beurt Anderlecht in eigen huis tot de eerste nederlaag dwingt (0-1).
 
Hoe staan de zaken nu voor de vier titelkandidaten, zijnde Tienen, Anderlecht, Wezemaal en Standard? We krijgen op 17-03-08 Standard-Wezemaal, op 19-04-08 Anderlecht-Tienen en op 10-05-08 Standard-Tienen.
Laten we veronderstellen dat deze vier elftallen al hun wedstrijden winnen tegen de lager geklasseerde ploegen en dat zij eveneens hun onderlinge duels op eigen veld winnen, dan ziet het eindklassement er als volgt uit:
1 Anderlecht 66 punten, 2 Tienen 65, 3 Wezemaal 63 en 4 Standard 62.
Hieruit leiden we af dat:
-         Tienen ofwel op Anderlecht ofwel op Standard moet winnen als zij van de UEFA willen proeven. Een gelijkspel op Standard zou kunnen voldoende zijn voor een testwedstrijd tegen Anderlecht.
-         Wezemaal moet winnen op Standard om een testwedstrijd tegen Anderlecht af te dwingen
-         Standard kan alleen kampioen worden indien haar drie voorgangers bijkomende punten verliezen.
De kampioen 2008 zal voortaan ieder weekend scherp moeten staan.
 
Volgend weekend staat alleen de afgelaste wedstrijd Egem-Aalst op het programma. In tweede nationale zijn dat Tenneville-Jebbeke en Lommel-Haacht. Kwestie van je niet te vervelen.
 
 
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties