Trekt Rijkaard naar Chelsea?

Nico Wieme
| 3 reacties
Trekt Rijkaard naar Chelsea?
Foto: © SC

In het geruchtencircuit circuleert de naam van Frank Rijkaard als nieuwe trainer van Chelsea. De Nederlander zou Avram Grant moeten opvolgen, die niet zo succesvol is met de Londense club.

Avram Grant kan maar best een prijs winnen dit seizoen als hij coach van Chelsea wil blijven. De Londenaars zouden Frank Rijkaard in het vizier hebben als mogelijke opvolger van de tegenvallende trainer. Grant mag zich nog verheugen op de openbare steun van clubeigenaar Roman Abramovitch, maar intern heeft hij veel kritiek gekregen na de met 1-2 verloren League Cupfinale tegen Tottenham Hotspur afgelopen zaterdag. De Israëliër zou nu minstens één van de overige prijzen moeten winnen om zijn job niet in gevaar te brengen. Hij heeft de keuze uit de FA Cup, de landstitel en/of de Champions League.
Voldoet Grant niet aan deze verwachtingen, dan gaat Chelsea op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, meldt The Daily Mail. Frank Rijkaard zou de voornaamste kandidaat zijn. Rijkaard zelf, momenteel aan de slag als coach van FC Barcelona, zou graag overstappen naar Chelsea. De Amsterdammer ziet in de Londense club een nieuwe uitdaging. De geruchten over de komst van de Nederlander worden versterkt door het feit dat hij op Stamford Bridge weer zou kunnen samenwerken met Henk ten Cate. Het duo vierde in Barcelona grote successen door onder meer de Champions League te winnen.

Mocht Rijkaard toch bij FC Barcelona blijven dan heeft Chelsea ook een tweede kandidaat op het verlanglijstje staan: Carlo Ancelotti van AC Milan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties