Voetbalbond wil stadion in Grobbendonk

Nico Wieme
| 19 reacties
Voetbalbond wil stadion in Grobbendonk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalbond zou met Grobbendonk onderhandelen om een nieuw stadion in de gemeente op te richten. Dat zou de thuisbasis van Lierse, Westerlo of een nog nieuw op te richten fusieclub moeten worden.

De ideeën over nieuw op te richten stadions schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. De Voetbalbond (KBVB) zou al bij de gemeente Grobbendonk gepolst hebben of ze belangstelling heeft om daar een nieuw stadion te bouwen. Herman Wouters, burgemeester van Grobbendonk, bevestigt in de Belgische kranten dat zijn gemeente met de KBVB onderhandelt over zo’n stadion.
 
Grobbendonk positief
"De vraag of Grobbendonk interesse heeft om een stadion te bouwen, is ons inderdaad gesteld”, aldus de burgemeester in Gazet van Antwerpen. "Het schepencollege heeft het voorstel alvast positief onthaald. We zien twee mogelijke terreinen waar zo'n project mogelijk moet zijn. Belangrijk voor de gemeente is dat het ons geen frank zal kosten. We stellen enkel het grondgebied ter beschikking."

Wellicht gaat het over een stadion met 15.000 tot 20.000 zitjes. Het zou tijdens het WK 2018 als oefenveld voor één van de deelnemers kunnen dienen.
 
Ambitieus Lierse
Grobbendonk telt 7.000 inwoners en bevindt zich in het hartje van de Antwerpse Kempen. Het grenst onder andere aan Herentals, Nijlen en Zandhoven. Het nieuwe stadion zou eveneens de thuisbasis kunnen worden van Lierse, Westerlo of een nog op te richten fusieclub. Het is geen geheim dat Westerlo-voorziter Herman Wijnants droomt van een grote fusieclub, een soort van FC Kempen.

"We hebben over dat stadion al een dossier opgesteld", zegt Lierse-voorzitter Leo Theyskens in Gazet van Antwerpen. "Er waren al contacten met minister Dirk Van Mechelen en we gaan praten met de burgemeester van Grobbendonk. Voorts is er al een onderhoud geweest met de bond. Daarin hebben we aangegeven te willen meewerken aan de organisatie van het WK 2018. Maged Samy (de Egyptische geldschieter en sterke man van Lierse, nvdr.) wil zijn knowhow met de bond delen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties