Fusie NAC en RBC even van de baan

Danni Cassauwers
| 0 reacties
Fusie NAC en RBC even van de baan
Foto: © SC

De jeugdopleidingen van NAC en RBC worden volgend seizoen nog niet samengevoegd. De clubs zijn na een haalbaarheidsonderzoek tot de conclusie gekomen de fusie nog te omslachtig is.

Hoewel de samenvoeging komend seizoen niet door zal gaan, denkt RBC-directeur Manfred Laros niet dat het hele plan van de baan is. "We zijn het erover eens dat er op die manier voordeel ui te halen valt, zowel sportief als financieel. Maar het moet wel zorgvuldig gebeuren en niet half."

Volgens de directeur zou het wel half zijn als de ploegen nu alsnog voor de start van volgend seizoen fuseren. "Er komt namelijk nogal wat kijken bij zo'n fusie. Denk alleen maar aan het op elkaar afstemmen van schoolopleidingen en vervoer."

RBC en NAC willen zich nu richten op de voetbaljaargang 2009/2010. De clubs hopen dan samen te gaan, maar daar moet eigenlijk nog een derde partij bijkomen. Met nog een ploeg uit Zuid-Nederland is de kans op het doorbreken van West-Brabants talent namelijk groter. "Er hebben zich inmiddels diverse profclubs gemeld die ons initiatief zien zitten en zich daar graag bij aan willen sluiten. Met die clubs gaan wij nu in gesprek."

Laros wil geen namen noemen, maar kan wel bevestigen dat het gaat om clubs uit de zuidelijke helft van het land. Tegenover BN/DeStem laat hij wel weten dat er geen Belgische clubs tussen zitten. "Al sluiten we ook die mogelijkheid nog steeds niet helemaal uit." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties