Verbist: "Op het Kiel kom ik thuis"

Tomas Taecke
| 8 reacties
Verbist: "Op het Kiel kom ik thuis"
Foto: © SC

Cercle Brugge krijgt zondagavond op het Kiel een unieke kans om een zwakke februarimaand toch nog wat glans te geven. Bram Verbist wil tegen zijn Germinal Beerschot de nul houden en op die manier zijn ploeg weer lanceren.

Na de één op zes tegen Gent en Roeselare, maakte de pandoering op Standard een einde aan de groenzwarte euforie. Hoewel men zich in Brugge niet op voorbarige uitspraken liet betrappen, kwam de bekeruitschakeling toch heel onverwacht. Met de magere competitieresultaten in het achterhoofd, kunnen we vaststellen dat de groenzwarte motor voor het eerst dit seizoen sputtert. Bram Verbist gelooft niet in een vertrouwenscrisis, maar weet ook dat er zondag punten gepakt moeten worden. "Die match op Standard ligt al achter ons. Er wordt goed en hard gewerkt en iedereen is bezig met de volgende match. Het zou zonde zijn om te lang stil te staan bij deze catastrofe, en op die manier ons prachtige seizoen te vergallen."

Die volgende match wordt zondag om zes uur op het Kiel afgewerkt. Jarenlang verwarmde Verbist in een paarse plunje de bank als doublure van Luciano: "Germinal Beerschot beschouw ik een beetje als mijn tweede thuis. Ik heb er een hele periode ballen gepakt en heb er nog immens veel vrienden. Als we zondag naar Antwerpen trekken, kom ik inderdaad een beetje thuis. Nu er voor ons een abrupt einde aan het bekeravontuur is gekomen, zal ik in het bekertornooi volop voor GB supporteren."

"Niet jaloers op Steppe"

Als Cercle zondag de drie punten uit het Kiel kan wegkapen, dan zet het Germinal Beerschot op vijf punten. Dan moet het wel de netten achter Kenny Steppe weten te vinden. "Steppe is een uitstekende doelman, die zijn kans in het begin van het seizoen met beide handen gegrepen heeft," vertelt Verbist. "Ik ben helemaal niet jaloers op die jongen. Toen ik bij GB speelde, was ik de onbetwiste tweede doelman achter klasbak Luciano. Ik kon inderdaad een nieuw contract tekenen, maar koos ervoor om zelf onder de lat te gaan staan. Vandaag ben ik bij Cercle Brugge minstens zo gelukkig als Steppe dat in Antwerpen waarschijnlijk is."

Vrijdagmorgen zag het ernaar uit dat zowel De Smet als Jasjtsjoek terug in de basisploeg zullen staan. Gombani moest na een uur de training verlaten. Of hij zondag speelklaar zal zijn, valt nog af te wachten. Ook Van Mol blijft langs de kant met een enkelblessure. Serebrennikov is geelgeschorst. Nyoni en Snelders zullen net als woensdag aan de aftrap komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties