Lokeren kan eindelijk winnen

Lokeren heeft eindelijk nog eens kunnen winnen in de competitie. Het versloeg op eigen veld Dender met 1-0. Carevic maakte het enige doelpunt van de avond.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Lokeren, maar de afwerking was niet goed genoeg. Eerst schoot Mbayo op doelman Berthelin en even later ging een poging van Mady naast. De bezoekers kwamen er in de eerste twintig minuten niet aan te pas. Het was Lokeren dat het initiatief nam en op zoek bleef gaan naar het openingsdoelpunt. Na 23 minuten was het bijna zover, maar Golan kon net niet goed genoeg bij de bal om de 1-0 te maken. Ook Dender stak aan het einde van de eerste helft de neus aan het venster, maar De Petter knalde op de vuisten van doelman Lazic. Op slag van rust kreeg Lokeren dan toch wat het verdiende: het openingsdoelpunt. Carevic krulde een vrije trap over het muurtje tegen de touwen. Doelman Berthelin was niet klaar om de vrije trap te stoppen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers, maar opnieuw was Lazic bij de pinken. De thuisploeg verloor na de pauze de controle op de wedstrijd en kwam enkele keren goed weg. Sanchez en Munyaneza konden niet profiteren van geklungel in de Lokerse defensie. De partij sleepte zich naar het einde. Er vielen nog nauwelijks kansen te noteren. Lokeren was tevreden met de 1-0 voorsprong en Dender vond geen gaten meer. Zo bleef het uiteindelijk 1-0. (AN)