Scifo: 'Verdienste van de spelersgroep'

Tomas Taecke
| 0 reacties
Scifo: 'Verdienste van de spelersgroep'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enzo Scifo is een gelukkig mens: "Niet alleen de overwinning doet deugd. Vooral de reactie van de spelersgroep in moeilijke situaties is fantastisch", reageert de coach opgelucht.

"De laatste drie wedstrijden krijgen we eindelijk loon naar werken. De overwinningen tegen Club Brugge en Charleroi zijn een bevestiging van wat onze spelersgroep al langer wist," aldus Scifo

De trainer van Moeskroen herhaalde enkele keren hoe belangrijk hij de positieve reactie van de groep in moeilijke situaties vindt: "We hebben een zeer moeilijke periode gehad, die nu voorlopig afgesloten lijkt. Met deze twee zeges haken we ons wat los van de onderste regionen en kunnen we weer wat voor ons uitkijken. Ook na de tegengoal heeft Moeskroen vandaag bewezen dat het over mentale weerbaarheid beschikt en zich door lastige situaties heen weet te worstelen."

Ook Scifo weet dat Club en Charleroi niet de eerste de beste tegenstanders zijn om opzij te zetten: "We weten al langer dat Charleroi een moeilijk te ontwrichten geheel is. Onze ploeg is geduldig geweest en heeft de weinige kansen benut. Je weet dat een ploeg als Charleroi geen duizend kansen weggeeft, dus moet je op de juiste momenten scherp zijn."

Steve Dugardein geeft toe dat de inpassing van enkele technische spelers Moeskroen veel vooruit heeft geholpen: "De inbreng van spelers als Sishuba geeft deze ploeg inderdaad een meerwaarde. Ook Baseggio kan met zijn traptechniek een wedstrijd naar zijn hand zetten", aldus de aanvoerder van Moeskroen. "We scoren niet alleen belangrijke doelpunten, ook het spel is beter. Bij momenten hebben we heel verzorgd combinatievoetbal gebracht, iets dat er voor nieuwjaar minder vaak uitkwam."

Volgende week trekt Moeskroen naar Racing Genk: "We moeten deze lijn nu gewoon doorzetten. Met dezelfde mentaliteit moeten we naar Limburg trekken, en dan is alles mogelijk," besluit de tevreden coach. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties