Scheidsrechter afgetuigd in Merksem

Nico Wieme
| 39 reacties
Scheidsrechter afgetuigd in Merksem
Foto: © SC

De scheidsrechter die dit weekend de wedstrijd tussen Reunion Merxem en Berchem City leidde, is door de bezoekende spelers op enkele flinke klappen met een ijzeren staaf getrakteerd geworden.

'Voetbal, een feest', luidde enkele jaren geleden de slogan van de Belgische voetbalbond. Daar zal de scheidsrechter van de wedstrijd tussen Reunin Merxem en Berchem City nu wel anders over denken. De arme man werd volgens enkele Vlaamse kranten door de Berchemspelers met een ijzeren staaf bewerkt na een betwiste beslissing tijdens de match. De arbiter is zes dagen arbeidsongeschikt, bevestigt de lokale politie Antwerpen. Voorlopig is nog niemand gearresteerd.

Reunion Merxem en Berchem City komen beide uit in een verbond van 'vriendenclubs'. Toen een van de spelers van Berchem City een tweede gele kaart kreeg, ging heel de ploeg door het lint. Ze grepen de scheidsrechter bij de keel en werkten hem tegen de grond.

Daarna sloegen en schopten ze hem meermaals. Hij kreeg ook klappen van een ijzeren staaf die naast het terrein lag. De aanvallers verweten de arbiter een racist te zijn. Hij werd door spelers van de thuisploeg ontzet en hevig bloedend naar het Jan Palfijn ziekenhuis gebracht. Daar kreeg hij veertien hechtingen. De amokmakers van Berchem City vluchtten vlak na het incident. De politie spoort hen op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties