Column Speeldag 27: Rood

Greg Docx
| 5 reacties
Speeldag 27: Rood
Foto: © SC

Nog zeven speeldagen. Nog anderhalve maand en dan is het zover, want ja, wie twijfelt er nu nog aan? Standard champion!

Door de smadelijke nederlaag van Club Brugge tegen Dender loopt Standard zeven punten uit na winst tegen een goed meespelend Bergen.  De rode brigade houdt de adem in. Wat gaat dat geven eind april of begin mei?  Zelden geziene taferelen in het Belgisch voetbal denken wij zo. Maar het is natuurlijk nog niet zover. De rode muur toonde afgelopen week een paar kleine barstjes. Tegen Bergen liep het niet zo vlot en ook AA Gent bracht vorige dinsdag de Rouches een paar keer in verlegenheid. Standard kan alleen zichzelf nog van de titel houden, een cliché zo diep als de Maas. Weg zijn Club, Cercle en Anderlecht. Als Standard dít nog laat glippen, verdienen ze nooit meer kampioen te spelen.

Als we nog kunnen spreken van een eventuele concurrent, is dat in de eerste plaats uittredend kampioen Anderlecht. Na de belabberde vertoning in de beker weer een heel ander gezicht getoond gisteren. Solide indruk, combinaties, ééntijdsvoetbal bij momenten en kansen. Dat de Buffalo's op het einde nog tweemaal konden scoren was vooral te wijten aan het gebrek aan concentratie. Gemakzucht heet dat ook wel, de ziekte die Anderlecht dit seizoen wel meermaals in de greep hield.

Scheids Nzolo werd het gisteren een paar keer zwart voor de ogen, zwarte sneeuw. Hij vergat bij AA Gent Mutavdzic van het veld te sturen. Ook Rosales flirtte later met de uitsluiting, net als Wasilewski aan paars-witte zijde. De Jeromhype mag stilaan ophouden. Nog meer betwistingen: M'Bemba van KV Mechelen werd op een belachelijke wijze van het veld gestuurd. Ook Frank De Bleeckere deed zijn duit in het zakje: hij vond het niet nodig Dusan Djokic uit te sluiten na een bewuste elleboogstoot. Zelfs geen geel, onbegrijpelijk.

Bij Brussels is alarmfase rood nu écht wel aangebroken. Even leek een stunt in de maak tegen Germinal Beerschot, maar het mocht niet zijn. Dit maakt Brussels nooit meer goed. Geen derby volgend seizoen in het Brussels gewest.

Volgende speeldag zullen de kaarten zo goed als geschud zijn. Club krijgt Genk op bezoek en Cercle trekt naar Anderlecht. Cruciale wedstrijden voor plaatsen twee en drie. Standard is gaan vliegen maar het kan tegen het venster van KV Mechelen botsen. On verra...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties