Interview Verbiest: 'Kreeg enorm veel steun'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Verbiest: 'Kreeg enorm veel steun'
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Spencer Verbiest, één van de sterkhouders van Antwerp, viel afgelopen weekend uit met een zware blessure. De verdedigende middenvelder ziet zo de eindsprint voor een ticket naar eerste klasse in het water vallen.

Voetbalkrant.com sprak, na enkele dagen ziekenhuis, met de geblesseerde speler over het uitvallen tijdens de wedstrijd Antwerp - Union.  

Wat ging er door je heen na het duel met de Union-speler ? Wist je meteen dat het ernstig was, of kwam dat besef pas later ? 

• "Ik besefte na het contact wel onmiddellijk dat ik niet verder kon spelen, maar de aard van blessure kon ik niet voorspellen. Het was pas op de draagberrie dat ik zag dat mijn voet eigenaardig los hing aan mijn been en ik besefte dat mijn scheenbeen gebroken was."

Je lag enkele dagen in het ziekenhuis ? Kreeg je veel steun van spelers, bestuur en supporters ? 
• "Absoluut, ik heb eigenlijk maar enkele dagen in het ziekenhuis gelegen maar ik heb ontzettend veel steun en bezoek gekregen. In de eerste plaats natuurlijk van mijn vriendin, familie en vrienden maar ook van de trainer, Carl Geraerts, de medische staf en verschillende collega’s zijn langsgeweest. Verder zijn de mensen van de website van rafc een bezoekje komen brengen, evenals Julien De Ridder (de voorzitter van de supportersfederatie) en zelfs enkele supporters. Ook via mail en telefoon heb ik ontzettend veel steunbetuigingen gekregen, en ik moet zeggen dat dat een ongelooflijk goed gevoel geeft. Ik ben al deze mensen dan ook ontzettend dankbaar."

Hoe zien jou komende maanden er nu uit ? Hoelang zou de revalidatie duren en wanneer kan je terug aan voetballen denken?  
• "De eerste weken kan ik jammer genoeg niets anders doen dan platte rust nemen. Ik hoop na een paar weken te kunnen starten met intensieve revalidatie. Ik bereid me er op voor dat deze wel een viertal maanden zal duren. Alles hangt er natuurlijk vanaf hoe snel mijn bot zal genezen en hoe mijn spieren erop reageren. Dokter Peersman was aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Union en heeft ervoor gezorgd dat ik onmiddellijk geopereerd kon worden. Deze snelle reactie in combinatie met het feit dat het een ‘mooie’ breuk was, zou het revalidatieproces ook moeten versnellen."

Het uitvallen van jou is een pijnlijke zaak voor de club. Is Gbarssin voor jou de ideale vervanger om jou plaats in te nemen in het elftal want volgens de supporters was jij een echte sterkhouder. Geen simpele opdracht voor jou vervanger. 

• "Het is altijd leuk om te horen dat je een sterkhouder bent, maar ik denk dat we genoeg talent en spelers hebben in de kern om mijn plaats succesvol te kunnen overnemen. Denk maar aan Frankel, Gbarssin en Carratta, die allen op mijn positie kunnen spelen. Ik ben zeker dat de trainer daar gaat uitkomen en een juiste beslissing zal nemen."
 
Je zag zo hard uit naar de eindronde, dit moet wel een pijnlijke zaak zijn voor jou?
• "Dat komt misschien nog het hardste aan omdat we toch een mooie reeks aan het neerzetten zijn en dat we echt op elkaar ingespeeld geraken. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg zeker de eindronde kunnen bereiken en dan ben je toch één van de favorieten. De sfeer en de beleving van zo een eindronde is toch iets heel speciaals en dat ga ik met pijn in het hart vanop een afstandje moeten bekijken. Maar ik kan nu alleen maar hopen dat we dit jaar promoveren en dat ik volgend jaar mijn rentree kan maken in eerste klasse. Dat zou pas een geweldige stimulatie zijn tijdens mijn revalidatieproces." 

Voetbalkrant.com wenst Spencer Verbiest alvast veel sterkte in zijn revalidatieproces.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties