Rangers wint van Celtic, de titel wenkt

Jimmy Wouters

Glasgow Rangers is zaterdag een stap dichter gekomen bij de landstitel. In de 'Old Firm' versloeg de koploper Celtic met 1-0.

Celtic moest bij de rivalen gaan winnen, wou het nog kans maken op de titel. De bezoekers namen dan ook het heft in handen. Met veel lange ballen en inzet bestookte Celtic het doel van de Rangers. Samaras kreeg enkele kansjes, maar de Griek slaagde er niet in eentje te verzilveren.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg op de counter plots enkele goede kansen via Cuellar en Ferguson. In de laatste minuut kwamen de Rangers alsnog op voorsprong nadat Thomson een knappe aanval succesvol afgerond had.

Na de pauze hield de thuisploeg knap stand en Celtic was niet bij machte om de achterstand ongedaan te maken. Met nog negen wedstrijden voor de boeg staat Rangers zes punten voor op Celtic. Daarnaast hebben de groen-witten nog een wedstrijd meer gespeeld. (AN)