Degryse: 'Geluk voor RSCA, Club verdedigt slecht'

Degryse: 'Geluk voor RSCA, Club verdedigt slecht'
Foto: © SC

In Studio 1 kaartten op zondagavond enkele voetbalanalisten na over de voorbije speeldag in de Jupiler League. Marc Degryse wikt en weeg zijn twee ex-clubs, Anderlecht en Club Brugge, in hun strijd om de tweede plaats.

Anderlecht won zondagavond met 3-1 van concurrent Cercle Brugge. Club Brugge werd in het eigen Jan Breydelstadion met 2-6 vernederd door Racing Genk en ziet hierdoor paars-wit naar de tweede plaats in de stand klimmen. Marc Degryse, tot vorig jaar sportleider bij Club en ex-speler van zowel Anderlecht als Brugge, vindt dat paars-wit het geluk aan zijn zijde had tegen Cercle.
 
Geluk aan zijde
“Het is opvallend dat Anderlecht een standaardsituatie nodig heeft om weer in de match te komen”, zei Degryse aan tafel bij Frank Raes. “Langs de andere kant heeft een goede ploeg dit nodig en kan daardoor het laken naar zich toe trekken. Dat is ook een kwaliteit.”
 
De voormalige middenvelder vond wel dat Anderlecht onterecht op voorsprong kwam. “De 2-1 komt er na een onterecht vrije trap. Het gezicht en de hand van Denis Viane waren van de bal weg en dan heb je als speler nooit de intentie om hands te maken.”
 
Moeilijke situatie met Hassan
Ook over Ahmed Hassan wou Degryse nog iets kwijt. “Hassan heeft de kwaliteiten om uitblinker te zijn bij paars-wit, maar om de een of andere reden komt het er niet uit. Het is een moeilijke situatie voor club en speler.”
 
Club in neerwaartse spiraal
Dat zijn andere ex-club, Club Brugge, momenteel aan het krasselen is, komt niet echt als een verrassing bij Degryse. “Het is niet onverwacht dat Club verliest. Kijk maar naar de povere reeks van 6 op 18 die ze daarvoor neerzetten. Tegen Genk kregen ze wel veel kansen, maar ze werden ofwel gemist of er was pech mee gemoeid. Het is duidelijk dat blauw-zwart in een neerwaartse spiraal terechtgekomen is.”
 
Verdediging blundert
De ex-Rode Duivel maakte wel onmiddellijk duidelijk waar het schoentje wringt bij Club. “Zes tegendoelpunten is gewoon van het goede te veel. Er zijn te veel fouten gemaakt in defensief opzicht en Genk heeft de geboden ruimte optimaal benut. Club is duidelijk op zoek naar een vaste ploeg en een vast systeem. Jacky Mathijssen experimenteerde al met 4-4- en 4-3-3. Soms werkt dat, soms niet. Er is nog veel werk aan de winkel, vooral op mentaal vlak.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties