Scheidsrechter wint rechtzaak van KBVB

Steven Bologne
| 2 reacties
Scheidsrechter wint rechtzaak van KBVB
Foto: © SC

Scheidsrechter Barbry legt zich niet zomaar neer bij de beslissingen van zijn Scheidsrechterscomité. Tot twee keer toe ging hij lijnrecht tegenover de KBVB staan, evenveel keer trok hij aan het langste eind.

Scheidsrechter Geert Barbry (38) sleepte de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de rechter omdat die hem door de inmiddels beruchte leeftijdsgrens niet meer aan het werk wou zetten in eerste klasse. De rechtbank stelde Barbry in zijn gelijk en legde de KBVB een dwangsom op van 500 euro per dag dat hij niet opnieuw in het kader zou opgenomen worden voor de aanduidingen in eerste nationale. Van zodra hij slaagt in de fysieke proeven mag hij opnieuw wedstrijden arbitreren in eerste.
 
Barbry won ook een tweede zaak. Vorig seizoen liet hij een uitgesloten speler van KV Oostende opnieuw het veld betreden, wanneer hij zich moest verantwoorden gaf hij verstek omwille van werkverplichtingen. Het Scheidsrechterscomité besloot hem op die basis te schorsen door hem geen partijen meer te laten fluiten dit seizoen. Barbry ging in beroep en kreeg ook daar zijn gelijk. Het Comité besloot om hem niet verder meer te vervolgen.
 
Barbry komt dus opnieuw aan fluiten toe, komend weekend krijgt hij de leiding over Hamme - Namen in de tweede klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties