Vierde plaats komt dichter voor Cercle

Steurbaut Kersten

Cercle Brugge heeft een grote stap gezet richting vierde plaats in de Jupiler League. De West-Vlamingen wonnen in eigen huis met 3-2 van Sporting Lokeren.

Lokeren wordt de laatste maanden afgeschilderd als een defensieve ploeg. De resultaten van de Oost-Vlamingen en het aantal doelpunten, 52 na 30 speeldagen, tijdens de wedstrijden van de ploeg van Georges Leekens zetten die bevindingen alleen maar kracht bij.

In het Jan Breydelstadion verraste Leekens echter vriend en vijand met twee spitsen, Paty Tambwe en Marcel Mbayo, in de frontlinie. Lokeren zette Cercle onder druk en kwam na twintig minuten na een snelle aanval op voorsprong via Mbayo.

Cercle vond geen antwoord op de goede organisatie die Leekens toch weer had neergezet, maar op het half uur vond Kristof Snelders voor het eerst een gaatje in de zwart-witte vestiging. Stijn De Smet profiteerde optimaal en zette de bordjes met een knappe treffer terug op gelijke hoogte. Twee minuten later hield Copa de jonge spits met een dito save van de 2-1.

Zo onherkenbaar voor, zo dartel voetbalde groen-zwart na de rust. Besnik Hasi zette Honour Gombani en Snelders op weg naar een tweede doelpunt, maar beide spitsen vonden opnieuw een attente Copa op hun weg naar doel.

Net als heel Cercle Brugge veranderde De Smet na de pauze van gelaat. Wel scorend, maar voor de rest afwezig tijdens de eerste 45 minuten veranderde in de tweede helft in spelbepalend en laten scoren.

Zo lag hij met een corner aan de basis van de 2-1 van Tony Sergeant en zette hij Snelders via Gombani op weg naar de 4-1. Snellie miste echter. Tussendoor had rechtsachter Frederik Boi met een droge knal voor de 3-1 gezorgd.

De aanvalslust van Cercle werd niet beloond, maar afgestraft. Op een snelle tegenaanval bracht invaller Owou Lokeren terug in de wedstrijd. Rubin Dantschotter verijdelde in de slotfase een volledige terugkeer. De groen-zwarte doelman tikte een afstandsschot van Mbayo in hoekschop.

Een verdiende zege voor Cercle dat in een aangename tweede helft de goede prestaties van het voorbije seizoen nogmaals bevestigde en Club Brugge onder druk zet voor de derde plaats. De vierde plaats lijkt zo goed als binnen. (AN)