Liverpool en Chelsea alweer

Yves Dekoning
| 2 reacties
Liverpool en Chelsea alweer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool en Chelsea staan oog in oog tijdens de halve finale voor de Champions League. De laatste jaren vochten ze Engelse topteams menige duels op het scherp van de snee uit.

Hoewel Chelsea de laatste jaren meer succes had in de Premier League, wijzen de statistieken in het voordeel van Liverpool. De laatste drie seizoenen kwamen de Blues en de Reds elkaar telkens tegen in de Champions League. In zes zware duels weren amper drie doelpunten gescoord. Liverpool won twee keer met 1-0, Chelsea één keer. Drie keer bleef het 0-0. Dit is de derde keer dat ze in de halve finale tegenover elkaar staan, de vorige twee trokken de Reds aan het langste eind.

Onder Jose Mourinho waren de duels tegen Rafael Benitez steeds speciaal. Vooraf en na de partij werd er steevast met modder gegooid door beide kemphanen. Mourinho won de Premier League, maar niet de Champions League en werd vervangen door Avram Grant. Benitez won de Champions League, maar niet de Premier League en mocht blijven. De Russische investeringen in Chelsea waren er dan ook eerder en ruim groter dan de Amerikaanse in Liverpool.

Grant is veel minder flamoyant dan zijn voorganger Mourinho. De aanloop naar deze halve finale verliep dan ook vrij sereen. Grant staat wel onder zware druk bij een deel van de supporters op Stamford Bridge. Door de Champions League binnen te rijven kan hij meteen hun harten winnen. De spelers staan in ieder geval 100% achter hun manager en de honger naar deze beker is groot. Grant wil niet te lang stilstaan bij de geschiedenis. Hij gelooft dat Chelsea op Anfield kan winnen.

Bij Liverpool moeten ze zich vooral zorgen maken over de terugmatch op Stamford Bridge. De Reds scoorden er onder Benitez nog nooit. Een overwinning op Anfield lijkt dan ook een must. Toch heeft de Spanjaard er alle vertrouwen in. Hij gelooft in de offensieve kracht van zijn team, maar beseft tegelijk ook dat ze nu in de eerste plaats de nul moeten houden. Hij wil de wedstrijd controleren en voorzichtig op zoek gaan naar kansen. Benitez heeft veel respect voor Chelsea en Grant: "Hij levert goed werk, ze hebben een sterk team.  Ze zijn goed in de verdediging en de aanval, op de counter, op stilstaande fases, ze zijn tactisch sterk. Ze hebben nog steeds kwaliteit.


Opstellingen

Liverpool kan terug een beroep doen op aanvoerder Steven Gerrard. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden tegen Fuham. Bij Chelsea ligt doelman Carlo Cudicini in de lappenmand. Didier Drogba sukkelt met zijn knie maar zou speelklaar geraken. Frank Lampard keert terug na twee wedstrijden familiaal verlof.

Liverpool: Reina, Arbeloa, Finnan, Carragher, Hyypia, Skrtel, Riise, Aurelio, Babel, Benayoun, Gerrard, Mascherano, Alonso, Lucas, Voronin, Crouch, Torres, Kuyt, Pennant, Itandje.

Chelsea: Cech, Hilario, Ferreira, Belletti, Terry, Alex, Carvalho, Ben-Haim, A Cole, Bridge, Makelele, Ballack, Lampard, Obi, J Cole, Malouda, Shevchenko, Drogba, Kalou, Anelka, Wright-Phillips.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties