Nationale Liga dreigt met gerechtelijke stappen

Nico Wieme
| 54 reacties
Nationale Liga dreigt met gerechtelijke stappen
Foto: © SC

Gisteren meldden wij u al dat de competitiehervorming op 17 mei een feit wordt. Als het van de Nationale Liga afhangt, zal dat echter niet gebeuren. Intussen melden zich ook enkele clubs uit derdeklasse die niet echt tevreden zijn met het hervormingsplan.

Het ziet ernaar uit dat de Liga van Tweedeklassers alle middelen zal aangrijpen om de hervorming van de Jupiler League tegen te houden. Bijna alle geledingen binnen de voetbalbond hebben het hervormingsplan goedgekeurd, behalve de Nationale Liga. Nochtans kunnen de tweedeklassers met amper 13 procent van de stemmen de plannen niet tegenhouden. Er is immers 81 procent van de stemmen nodig om de competitiehervorming goed te keuren.
 
Maar niet alleen de tweedeklassers zijn ontevreden met het hervormingsplan, intussen springen ook enkele clubs uit onze derde nationale mee op de kar. Zo blijkt dat een substantieel deel van de derdeklassers zich niet neerlegt bij de keuze voor de hervorming. De manier waarop het standpunt van de liga van derdeklassers tot stand kwam, zorgde immers voor grote ergernis bij meerdere derdeklassers.

Het lijkt er dus sterk op dat op 17 mei op de speciale Algemene Vergadering de competitiehervorming officieel wordt. Niet zo als het van Guido De Croock, voorzitter van de Nationale Liga, afhangt. “We hebben alvast een advocaat ingeschakeld”, reageert De Croock in Het Nieuwsblad. “We hebben meer middelen dan iedereen denkt. Ja, daar zijn juridische bij.”
 
De Nationale Liga zou dan voor een primeur zorgen. Het is immers nog nooit gebeurd dat een Liga binnen de bond de eigen federatie voor de rechter daagt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties