Terry: 'Ik wil niets van het EK zien'

Nico Wieme
| 0 reacties
Terry: 'Ik wil niets van het EK zien'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog enkele weken en het Europees Kampioenschap voetbal begint. Dat zal voor het eerst sinds lang zonder Engeland gebeuren. De frustratie om de niet-kwalificatie is zo groot, dat John Terry zich komende zomer volledig aan het EK wil onttrekken.

Op de laatste speeldag in groep E van de kwalificatievoorronde voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland nam Engeland het thuis op tegen het al geplaatste Kroatië. De Engelsen hadden genoeg aan een punt om hun koffers richting de Alpenlanden te mogen pakken.
 
Tot een kwartier voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht. In een zinderende wedstrijd liepen de Kroaten tot 0-2 uit, maar na de rust zette Engeland, onder impuls van een gemotiveerde David Beckham, de scheve situatie recht. Tot Mladen Petric toesloeg. De Kroaat dompelde de eilandbewoners in de rouw.
 
Nu nog laat de niet-kwalificatie zijn sporen na. John Terry heeft absoluut geen zin in het EK. De Chelseakapitein wil geen minuut uit Oostenrijk en Zwitserland meekrijgen. De pijn om de gemiste kans zit hem nog steeds hoog.
 
“Ik ga niet kijken”, vertelt Terry in de Engelse Metro. “Daar voel ik me niet goed bij. Wij hadden daar gewoon aanwezig moeten zijn. Het zit me nog altijd dwars dat ik de twee belangrijkste kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Kroatië niet heb kunnen meespelen. Ik was niet fit, maar heb toch vaak spijtgevoelens dat ik niet gewoon het veld ben opgegaan. Maar ik kan er niets meer aan veranderen. Uiteindelijk waren we gewoon niet goed genoeg.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties