Maasduiker wil Belg worden

Nico Wieme
| 5 reacties
Maasduiker wil Belg worden
Foto: © SC

Een opmerkelijke figuur dit seizoen bij Standard was Andres Espinoza. De Ecuadoraanse keeper laat zich nu ook naast het veld opmerken. In het begin van de week dook hij in de Maas, nu laat hij uitschijnen dat hij Belg wil worden.

We kunnen in ieder geval niet zeggen dat Andres Espinoza een kleurloos figuur is. Op het veld viel hij vaker op door onoordeelkundige ingrepen dan door secuur keeperswerk. Maandag kwam de Ecuadoraan zijn belofte na om in de Maas te duiken als Standard kampioen werd. Nu laat hij weer van zich horen door te beweren dat hij de Belgische nationaliteit wil aannemen.
 
“Zowel privé als professioneel zou dat een goede zaak zijn”, vertelt Espinoza in Het Niewsblad. “Mijn kinderen lopen hier school, mijn vrouw spreekt al een aardig woordje Frans. Ik heb een mooie band opgebouwd met onze supporters en de stad Luik.”
 
Als Espinoza zich laat naturaliseren, volgt hij het voorbeeld van zijn ploegmaats Oguchi Onyewu en Igor De Camargo. Espinoza ziet zich echter niet meteen de concurrentie aangaan met Stijn Stijnen. “Met een Belgisch paspoort ben je EU-burger. En dat kan me vooruithelpen in mijn carrière.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties