Wuustwezel wint Beker van Antwerpen

Philippe Crols

Eersteprovincialer Wuustwezel heeft de Beker van Antwerpen gewonnen. Het klopte in de finale tweedeprovincialer Heikant. De wedstrijd was al aan de rust gespeeld.

Beide teams deden het in de competitie niet bijzonder goed. Wuustwezel moet voor het behoud nog wachten op de prestaties van Berchem en Heikant eindigde achtste in de tweede provinciale B. De Beker van Antwerpen smukte het seizoen van beide teams wat op.

De finale zelf was bij de rust al gespeeld. Toen stond het 3-0, maar dat was zeker niet de juiste weergave van het spel. Zo was er heel vroeg in de wedstrijd een goede kans voor de tweedeprovincialer via Ceulemens, maar hij kon doelman Raats niet verschalken.

Aan de overkant kon Verhoeven wel scoren. Halverwege de eerste helft deponeerde hij de bal achter doelman Vanderveer van Heikant. Diezelfde Verhoeven trof tien minuten later opnieuw raak en toen Totori in het zicht van de rust de 3-0 maakte was het over en out. Heikant maakte het zichzelf wel moeilijk, want kreeg een aantal goede kansen, maar scoren lukte niet.

De tweede helft was dan ook een maat voor niets. Wuustwezel kwam niet meer in de problemen. Net als winnaar Wuustwezel mag Heikant volgend seizoen wel deelnemen aan de Beker van België.