Op weg naar de clash Anderlecht-Club: deel 2

Nico Wieme
| 1 reacties
Op weg naar de clash Anderlecht-Club: deel 2
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler League loopt op haar laatste benen. De prijzen zijn zo goed als allemaal verdeeld. Enkel de strijd om de tweede plaats moet nog beslecht worden. Daarvoor zijn alle ogen gericht op de onderlinge partij van Anderlecht en Club Brugge zaterdag.

In een reeks van vier artikels gaan wij na hoe Anderlecht en Club Brugge evolueerden tijdens het seizoen 2007-2008. In dit tweede deel bekijken wij hoe beide teams het ervan afbrachten tijdens de elf eerste wedstrijden. In deel drie komen de volgende elf matchen aan bod en in het laatste deel leest u hoe Anderlecht en Club de eindsprint naar de onderlinge confrontatie inzetten.
 
Twee keer 10 op 12
Club en Anderlecht startten beide met een 10 op 12. De twee teams vertoonden heel wat gelijkenissen, want de overwinningen kwamen meestal moeizaam tot stand. Club won op de openingsspeeldag nipt met 2-1 van Bergen, maar dat kostte bloed, zweet en tranen. Anderlecht verging het niet veel beter. Paars-wit ging pas in de slotminuten over KV Mechelen. Blauw-zwart won daarna dankzij een penaltydoelpunt bij Germinal Beerschot, had heel veel moeite om het nu gedegradeerde STVV in Jan Breydel te verslaan (3-2) en kwam in Mechelen niet verder dan een 1-1. Anderlecht versloeg thuis nipt Lokeren en verspeelde op arrogante wijze twee punten bij FCV Dender. Thuis werd makkelijk de maat genomen van FC Brussels.
 
Terugslag
Nadien kenden beide teams een iets mindere periode. Club verloor op de vijfde speeldag voor het eerst, tegen de latere kampioen Standard. Daarna werden twee moeizame gelijke spelen ingeschreven. Thuis kon FCB zich niet ontdoen van een sterk georganiseerd Lokeren en in Charleroi werd een punt behaald dankzij een nieuw penaltydoelpunt. Club bleef achter met 12 op 21. Standard telde op dat moment 19 punten.
 
Anderlecht versloeg eerst nog wel Moeskroen, al verliep ook dat niet van een leien dakje – Jelle Van Damme (foto links) scoorde pas drie minuten voor tijd de winninggoal. Op de zesde speeldag speelde de landskampioen thuis 2-2 gelijk tegen Zulte Waregem. Voor het eerst wankelde de stoel van trainer Frank Vercauteren. Eén speeldag later ging Anderlecht op overtuigende wijze een punt wegkapen in Genk, waardoor de Anderlechttrainer nog even uitstel van executie kreeg. De crisis was echter nooit ver weg, want thuis ging paars-wit de boot in tegen Charleroi en een week later behaalde het pas in de slotminuut een punt op SV Roeselare dankzij een penalty. De fiere landskampioen bleef achter met een schamele 16 op 27.
 
Opmars Club
Na het gelijkspel tegen Charleroi en de Europese uitschakeling door SK Brann begon het bij Club plots wel beter te lopen. De West-Vlamingen boekten een 12 op 12 met overwinningen thuis tegen Moeskroen (1-0) en FCV Dender (2-0) en uit bij FC Brussels (1-3) en Racing Genk (1-2). Club was opgeklommen tot de tweede plaats en stond op een puntje van de ongenaakbaar gewaande leider Standard. FCB had 24 op 33 behaald, wat niet echt schitterend was, maar Standard liet in die periode veel gelijke spelen optekenen.
 
Zwalpend paars-wit
En Anderlecht? Dat krasselde verder. Thuis werd nog wel de maat van AA Gent genomen (2-1), maar een speeldag verder kwamen de Brusselaars niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij seizoensrevelatie Cercle Brugge. Paars-wit ging zich zelfs ingraven in het Jan Breydelstadion. Ongezien. Anderlecht totaliseerde na elf speeldagen 20 punten en stond daarmee op een vierde plaats met één punt minder dan Cercle. Standard voerde het peloton aan met 25 punten. Op dat moment was alles nog mogelijk voor iedereen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties