Competitiestart pas op 30 augustus?

Nico Wieme
| 7 reacties
Competitiestart pas op 30 augustus?
Foto: © SC

In principe begint het seizoen 2008-2009 in het weekend van 16 augustus, maar de kans bestaat dat de start wordt uitgesteld tot 30 augustus.

In augustus vinden de Olympische Spelen in China plaats. De Belgische beloften konden zich voor het eerst sinds lang nog eens plaatsen voor dat tornooi. Toch zorgen de Spelen voor heel wat commotie bij de Belgische voetbalclubs. De competitiestart werd al met twee weken opgeschoven en sommige clubs dreigden er al mee om geen spelers af te staan omdat ze voorrang willen geven aan de Europese en nationale competitie.
 
In dat opzicht wordt overwogen om de competitiestart nog twee weken uit te stellen. Dat zou betekenen dat het kampioenschap 2008-2009 pas eind augustus van start zou gaan. “Ik spreek er woensdag met Ivan De Witte (voorzitter van de Profliga, nvdr.) over”, zegt Herman Wijnants, manager van Westerlo, in Het Nieuwsblad.
 
“Hij zou het punt op de agenda van de Profliga kunnen zetten. Als er een meerderheid van de eersteklassers voor uitstel te vinden is, kan het worden voorgelegd op het Uitvoerend Comité”, besluit Wijnants.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties