'Belgacom en VRT bieden 50 miljoen voor televisierechten'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
'Belgacom en VRT bieden 50 miljoen voor televisierechten'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Belgacom en de VRT zouden zo'n 50 miljoen euro veil hebben voor de televisierechten van de Belgische Jupiler League. Dat meldden verschillende bronnen vrijdag, de laatste dag waarop de geïnteresseerden een bod konden indienen.

Vrijdagavond moesten alle biedingen binnen zijn. Volgens de krant De Tijd haakten enkele geïnteresseerden af.

Zo deed Telenet geen bod. Verrassend was dat niet, want het bedrijf had eerder al aangekondigd niet mee te zullen bieden omdat het de voetbalbeelden niet exclusief kan uitzenden.

Ook de VMMa, het moederbedrijf van VTM, bracht geen bod uit. Hetzelfde geldt voor het Franstalige RTL-TVI en wellicht ook voor SBS, het bedrijf achter VT4. 

Daarmee lijkt de weg vrij voor Belgacom, de huidige rechtenhouder. Volgens verschillende bronnen zou de telecomreus een bod van rond de 50 miljoen euro hebben neergelegd, het bedrag waar de Profliga op hoopte. Belgacom wil zo vermijden dat de grote clubs uit onvrede met het bod hun rechten apart zouden gaan verkopen, waardoor sommige matchen bij de concurrentie terecht zouden komen.

De enige concurrentie lijkt bij afwezigheid van Telenet uit Wallonië te komen. Het lijkt er op dat de Waalse kabelaars ook een bod hebben uitgebracht, maar het is zeer twijfelachtig of zij kunnen opboksen tegen het kapitaalkrachtige Belgacom.

Belgacom is dan ook de grote favoriet om maandag de rechten binnen te halen. De telecomreus zou trouwens al een akkoord hebben met de VRT om ook de komende drie jaren de rechten te delen. Daardoor zouden de samenvattingen van de wedstrijden bij de openbare omroep blijven. Ook de VMMa meldde zich bij Belgacom, maar het moederhuis van VTM moest de duimen leggen voor de VRT. Die laatste zou Belgacom meer geld bieden dan de voorbije drie jaar, toen het 8 miljoen per seizoen neertelde.

Maandag valt normaal gezien het definitieve verdict. Dan zal de Profliga bekend maken wie de veiling gewonnen heeft.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties