De halve finales staan voor de deur

Rombaux Gunther
| 6 reacties
De halve finales staan voor de deur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Donderdagavond staat een nieuwe speeldag geprogrammeerd in de eindronde van derde klasse. In deze halve finales verdedigt tweedeklasser Namen zijn plaats in tweede nationale.

De spanning stijgt bij de vier clubs die donderdagavond de heenwedstrijden van de halve finales afwerken in de eindronde. In deze halve finales maakt tweedeklasser UR Namen zijn intrede, om via de barrages zijn plaats in tweede klasse te handhaven. Dat belooft echter geen makkelijke klus te worden voor de club van ex-Standard doelman Dimitri Habran, want voor zijn halve finale trekt het naar het Stadspark, de thuishaven van KV Turnhout. De Binken werkten hun eerste partij af tegen RC Waregem, twee wedstrijden die overigens werden opgefleurt door heel wat gele en rode kaarten. Turnhout had het niet echt onder de markt tegen de Westvlamingen, die de heenwedstrijd winnend afsloten, maar verwierf door een belangrijk uitdoelpunt in Waregem een goede uitgangspositie, de thuispartij werd door Turnhout met 2-0 gewonnen. Donderdagavond mag de derdeklasser tonen wat het in zijn mars heeft in een confrontatie tegen een tweedeklasser, een duel om naar uit te kijken.

In de tweede halve finale staan Eendracht Aalst en het Luikse Wezet tegenover mekaar. Wezet bleef in zijn eerste twee duels tweemaal op een scoreloos gelijkspel steken tegen RC Mechelen, ook na verlengingen werd  de weg naar de netten nog niet gevonden. Strafschoppen moesten uitmaken wie de sterkste bleek, het waren de Luikenaars die het uiteindelijk haalden en Mechelen met lege handen achterliet. Aalst kreeg in zijn eerste duel af te rekenen met een technisch sterke tegenstander en behaalde in de eerste confrontatie tegen Woluwe een zuinige 1-0 overwinning. Dit bleek achteraf gezien meer dan voldoende, want in zijn terugwedstrijd bleek de tegenstander een maatje te klein voor de Ajuinen, het trof maar liefst vier keer raak in Woluwe en deed hiermee het nodige vertrouwen op voor zijn halve finale tegen Wezet. Ook dit kan een interessant duel worden, Wezet wist in zijn voorgaande wedstrijden nog niet te scoren en incasseerde bovendien nog geen enkel doelpunt. Ook Aalst slikte nog geen enkel tegendoelpunt in de eindronde maar wist in zijn voorgaande partijen wel al vijf maal te scoren.

Wedstrijden;

Donderdag 22 Mei, 20u. KV Turnhout - UR Namen
Donderdag 22 mei, 20u. Eendracht Aalst - Wezet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties