Boussoufa: 'Titel en Gouden Schoen'

Nico Wieme
| 0 reacties
Boussoufa: 'Titel en Gouden Schoen'
Foto: © SC

Mbark Boussoufa is een blij man. De Marokkaan verlengde donderdag zijn contract bij Anderlecht tot 2012. Hij steekt zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken: met minder dan de titel en een tweede Gouden Schoen zal Boussoufa niet tevreden zijn.

Donderdag kwam er witte rook door de schoorsteen van het Constant Vanden Stockstadion. Mbark Boussoufa had net zijn krabbel gezet onder een verbintenis die hem tot 2012 bij Anderlecht houdt. “In mijn carrièreplanning is dit de beste optie”, stelt de Marokkaanse internatinoal.
 
De voorbije weken heb ik zoveel waardering gekregen van supporters, spelers en bestuur, dat ik gewoon iets wil terugdoen”, laat Boussoufa in Het Laatste Nieuws optekenen. “Kijk, ik had ook geen nieuw contract kunnen tekenen en mijn huidige overeenkomst tot 2010 kunnen uitdienen. Dan zou ik na volgend seizoen wellicht voor veel minder geld kunnen vertrekken.
 
“Maar ik wil correct blijven tegenover Anderlecht. Ik vergeet niet dat de club veel geld op tafel heeft gelegd om me bij Gent weg te halen. Het is normaal dat ze dat geld, en wellicht veel meer, willen recupereren.” Dat hij ondertussen de best betaalde speler op de Belgische velden is, wil de lichtvoetige middenvelder niet gezegd hebben. “Geloof niet alles. De bedragen over mijn salaris kloppen niet.”
 
Boussoufa won in België al alles wat hij kon winnen: titel, beker, Gouden Schoen, Ebbenhouden Schoen, Jonge Prof en Profvoetballer van het Jaar. Toch klinkt hij nog razend ambitieus. “Mijn sportieve ambities liggen hoog voor volgend seizoen. De titel, de poules van de Champions League en een nieuwe Gouden Schoen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties