Analyse Westerlo: 'Rustig seizoen voor Caje en co'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Westerlo: 'Rustig seizoen voor Caje en co'
Foto: © SC

Het seizoen 2007-2008 zit erop. Ondanks het bruuske einde met de dood van François Sterchele mogen we niet vergeten dit seizoen het jaar was waarin Standard alles en iedereen wegspeelde en waarbij Anderlecht en Club Brugge zich tevreden moeten stellen met de respectievelijk tweede en derde positie. Onderaan is het pleit beslecht voor Brussels en Sint-Truiden. Van waar de suprematie van de Rouches en de zwakte bij Brussels en STVV? Voetbalkrant.com analyseert alles tot in de puntjes en neemt alle achttien ploegen onder de loep. 

* SCHETS VAN HET SEIZOEN
 
Bij de winterstop stond Westerlo op de elfde plaats met 21 punten. In de eerste wedstrijd na de winterstop haalde Westerlo meteen de drie punten. Het was Brussels dat een pandoering kreeg. Het Kuipje daverde op zijn grondvesten met een spetterende 7-2 zege.
 
Westerlo zou in de terugronde maar drie keer een gelijkspel halen. Zowel thuis tegen Zulte Waregem en Bergen als uit bij Charleroi geraakten ze niet verder dan een puntje.
 
Wat de winst betreft, kon Westerlo zeven keren de overwinning claimen. De ploeg van Jan Ceulemans haalde het van Moeskroen, Roeselare en Sint-Truiden. De mooiste overwinningen waren wellicht die thuis tegen Racing Genk en AA Gent. Buitenshuis wisten de Kempenaars een zege te boeken op het veld van Germinal Beerschot.
 
Na de overwinning op Genk werd er verwacht dat Westerlo op het zelfde elan zou verder gaan maar in de drie volgende wedstrijden, uit op Dender en Cercle Brugge en thuis tegen Standard, ging Westerlo telkens de boot in.
 
Uiteindelijk werd er op de 26e speeldag opnieuw gewonnen, thuis werd AA Gent opzij gezet. Deze overwinning was goed voor het zelfvertrouwen want de ook in volgende twee matchen, tegen Roeselare en op het Kiel tegen Germinal Beerschot, mocht Westerlo vieren.
 
Op de 29e speeldag kreeg het team van Ceulemans Anderlecht op bezoek. Westerlo mocht lange tijd met een mannetje meer spelen, maar kon daar niet van profiteren. Het moest vrede nemen met een 0-2 nederlaag.
 
Westerlo sloot het seizoen niet in schoonheid af, de laatste drie speeldagen haalde het zelfs geen enkel punt.
 
* WINTERTRANSFERS
 
Westerlo realiseerde drie inkomende transfers tijdens de winterstop. De ploeg van trainer Jan Ceulemans haalde Lukas Zelenka opnieuw naar het Kuipje. Ook Obiora Obita kwam naar België. Hij moest mee het aanvallende probleem oplossen. De derde aankoop was Wouter Vandermieren. Hij kwam over van Racing Genk.
 
Eén opmerkelijke uitgaande transfer. Het liedje van Patrick Ogusoto was uitgezongen bij Westerlo. De aanvaller vertrok naar Ergotelis in Griekenland. Ook Wouter Schelen vertrok. Hij ging opnieuw zijn geluk zoeken in de tweede klasse bij KVSK United.
 
* REVELATIE / ONTGOOCHELING
 
Nabil Dirar was ontgetwijfeld de revelatie in het Kuipje. De 22-jarige flankspeler werd vorig seizoen al weggeplukt bij derdeklasser SK Diegem. In zijn eerste seizoen bij Westerlo werd meteen duidelijk waarom de scouts zich het jaar ervoor verdrongen bij de Brabantse derdeklasser. De jonge Marokkaan kende geen drempelvrees en bemachtigde meteen een basisplaats. Ook dit seizoen toonde de middenvelder zijn klasse. Hij scoorde drie doelpunten, maar was vooral gevaarlijk met zijn acties op de flanken.
 
Patrick Ogunsoto vertrok tijdens de winterstop bij Westerlo, maar was toch de grote ontgoocheling. In het vorige seizoen knalde de aanvaller de ballen één voor één tegen de netten, maar dat was dit seizoen heel wat minder. De Nigeriaan, die opvalt met zijn witte haardos, is zeer snel op de eerste meters, heeft een leuke dribbel, maar was totaal uit vorm tijdens de competitiestart. In tien wedstrijden stapelde hij de ene misser na de andere op.
 
* EVALUATIE
 
Westerlo mag het seizoen geslaagd noemen. Het eindigde op de achtste plaats en staat zo veilig in de middenmoot. Op enkele akkefietjes met Ogunsoto na, was de club opnieuw een jaar lang huisje weltevree. Een rustig seizoen met af en toe een knappe overwinning. Die achtste plaats geeft de waarde van de ploeg perfect weer. Enkel jammer van het seizoensslot. Drie nederlagen zorgden ervoor dat iedereen met een wrange nasmaak in vakantie ging.
 
* VOLGEND SEIZOEN
 
Volgend seizoen zal er heel wat ander volk rondlopen in het Kuipje. De eersteklasser zag ondertussen al Nabil Dirar en Bernt Evens naar Club Brugge vertrekken, Bart Van den Eede verkast dan weer naar Dender. Enzo Nevo gaat het proberen in de tweede klasse bij Red Star Waasland en ook Marc Wagemakers zien we volgend seizoen in de tweede klasse, meer bepaald bij Sint-Truiden.
 
Toch denkt de club ook aan enkele versterkingen. Zo heeft Westerlo een oogje laten vallen op Jan Holenda, een boomlange Tsjechische spits van Sparta Praag, maar die transfer is nog niet rond. De club heeft ondertussen wel al twee nieuwe spelers beet. Zo komt Bart Deelkens naar het Kuipje en ook Nicolas Timmermans zette zijn handtekening onder een contract.
 
Auteur: Dirk Pieters. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties